Grigoraş stabileşte primul 11 în Austria

Pandurii au ajuns aseară pe pământ austriac iar Grigoraş va lucra începând de astăzi la găsirea unui 11 ideal. Doar jumătate din lotul pandurilor a plecat cu autocarul de la Târgu Jiu, restul alăturându-se colegilor direct pe aeroportul din Otopeni.

Pandurii au fost întâmpinaţi călduros de gazdele austriece la sosirea la hotelul Saliterhof din localitatea Saalfelden. Un mesaj pe care scria mare „Welcome team Pandurii”, dar şi steagul României afişat ostentativ pe hotel au fost surprizele austriecilor.

Jumate din Târgu Jiu, jumate direct la avion

12 din cei 26 de jucători pe care Grigoraş îi ia în Austria (Mingote, Horvat, Rusu, Rada, Grecu, Cardoso, Cristea, Bucur, Popete, Avramescu, Vranjes şi Unguru) s-au reunit ieri dimineaţă la Stadionul Municipal şi au plecat spre Bucureşti cu un autocar închiriat. Alţi doi au plecat cu maşina căpitanului Pintilii. Destinaţia? Austria, acolo unde Pandurii vor fi cazaţi în localitatea Saalfelden. Restul au făcut joncţiunea cu colegii la aeroportul Otopeni. „Suntem gata de cantonament. După stagiul de pregătire de la Sibiu băieţii au avut două zile binemeritate să stea cu familia. Grigoraş s-a axat pe pregătirea fizică la Sibiu, iar acum urmează un alt stagiu cu şase meciuri de verificare. La finalul cantonamentului, se va contura primul 11, primul 14, primul 18 şi lotul de 26. Avem adversari destul de puternici,  numai de prima ligă din Europa şi Asia. Noi nu vom juca cu o echipă slabă, primul meci dacă se respectă programul îl avem cu naţionala Uzbekistanului, locul 4 la ultima Cupă a Asiei”, a spus la plecare şeful delegaţiei, vicele Temelescu.

Cui i-e frică de hoţi ?

Gazdele austriece au făcut tot posibilul să-i facă pe panduri să se simtă bineveniţi. Cel mai important însă pentru gorjeni e să fie feriţi de hoţii care i-au prădat de două ori pe stelişti în Austria. „Nu ne este frică pentru că am vorbit cu agentul care se ocupă de noi. Avem un hotel frumuşel, suntem singuri în hotel şi nu sunt angajaţi din Bulgaria, Serbia sau din alte ţări dubioase. De acolo venea pericolul”, spune râzând vicele Temelescu completat de brazilianul Cardoso: „Nu mi-e teamă de hoţi. Trebuie să avem grijă oriunde şi să nu se întâmple la fel şi cu noi. Asta e, dacă Steaua nu a avut grijă, dacă au dormit... Eu mă duc cu puţini bani pentru cumpărături în ziua liberă, dacă avem vreuna şi de restul să mai am grijă cu calculatorul, cu telefonul mobil”.

“O să meargă toţi jucătorii pe care i-am avut la Sibiu în acest stagiu pentru că o să ne dăm seama de capacităţile lor când o să avem jocuri. Atunci vom vedea pe cine oprim şi pe cine nu dintre cei noi veniţi”

 Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

„În orice cantonament această sectă a impresarilor mişună aşa că vom vedea. La ultima discuţie cu Grig am stabilit că avem nevoie de o singură achiziţie, un atacant care să se ridice peste ce avem noi în lot” Viorel Temelescu, vicepreşedinte Pandurii

ACCIDENTAT

Căpitanul pandurilor Mihai Pintilii ar putea rata primul amical programat miercuri după ce a suferit o întindere în finalul stagiului de la Sibiu. Pintilii va mai trebui să stea pe bară câteva zile în timp ce restul jucătorilor care au acuzat diverse probleme medicale, Chiricheş, Tătaru sau Lazar sunt acum complet refăcuţi.                  

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: