Grindină strânsă cu roaba, la Tismana. "Totul e devastat"

Vremea extremă a făcut pagube în mai multe sate din Tismana. Un potop de 20 de minute a fost suficient ca râurile să iasă din matcă și să se reverse pe străzi și în curțile oamenilor. La mai bine de o oră distanță, oamenii încă aveau grădinile pline cu piatră. "Acest sat este devastat. Totul este distrus", a spus primarul din Tismana.

Oamenii s-au îngrozit. Grindina le-a distrus tot. "Tot ce aveam în grădină e distrus. Ardeiul, roșiile, vița-de-vie, totul e ciuruit și îngropat în gheață. Am aproape 80 de ani. N-am mai văzut așa ceva", ne-a spus o localnică din satul Sohodol.

Mulți au cărat grindina cu roaba din curți. "Am cărat zece roabe și n-am terminat. A fost dezastru. După ce că a venit apa mare, ne-am trezit și cu piatra asta. Totul a distrus în grădină. Nu mai avem nimic", ne-a spus un localnic. "A mai dat piatră, dar așa de rău n-a fost niciodată aici în sat", a spus un alt bărbat.

Autoritățile au dus utilajele în sat și au strâns tot ce a adus apa cu ea: lemne, pietre, gunoaie și garduri puse la pământ. Șuvoaiele n-au făcut pagube doar localnicilor. Au fost distruse drumuri și poduri care au fost reparate recent.

"Satul acesta e devastatat. Tot ce am muncit un an și jumătate la drumuri, la poduri s-a distrus în 20 de minute. Căutăm să cerem ajutor și finanțare la instituțiile statului abilitate. Drumurile de acces sunt impracticabile. Nici cu 4x4 nu ajungi în sat. Este un sat de munte", a spus primarul din Tismana, Petre Remetea.

Galerie foto












Vizualizări: 3,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: