Groapă de gunoi lângă fabrica de pâine din Mătăsari

Locuitorii comunei Mătăsari au trebuit să suporte până ieri o mulţime de deşeuri depozitate exact între blocuri, în apropierea unei fabrici de pâine. Comisarii Gărzii de Mediu spun că au luat măsuri cu o lună în urmă, iar viceprimarul speră să se rezolve problema pentru că de ieri a intrat în vigoare contractul cu o nouă firmă de colectare a deşeurilor.

Garda de Mediu a primit în urmă cu o lună o sesizare asupra faptului că la Mătăsari funcţiona o groapă de gunoi exact între blocurile localităţii, în apropierea unei fabrici de pâine. Oamenii au sesizat acest lucru şi într-un comentariu postat pe site-ul ziarului Pandurul, însă cu puţine zile în urmă. Comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la momentul respectiv la faţa locului şi au constatat că într-adevăr erau depozitate gunoaie necorespunzător. „Da, acum o lună am primit o sesizare, comisarii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit nişte containere la câţiva metri de o fabrică de pâine, cu multe gunoaie pe lângă ele. La momentul respectiv s-au impus măsuri primăriei fără a fi sancţionată. Ulterior, comisarii s-au deplasat şi au văzut că măsurile impuse au fost respectate”, a declarat Simona Cornea, comisar şef al Gărzii de Mediu Gorj.

Viceprimarul comunei Mătăsari mărturiseşte că într-adevăr a fost o problemă la momentul respectiv în ceea ce priveşte containerele şi vinovată pentru această problemă a fost firma care colecta deşeurile pe vremea aceea, care colecta gunoiul o dată pe săptămână. „Da, am avut o problemă în acest sens, dar acum am rezolvat-o. Atunci era problema că firma care transporta gunoaiele la Bârseşti colecta o dată pe săptămână, vinerea, şi din cauza asta se mai strângeau gunoaie pe lângă container. Acum însă am rezolvat problema pentru că o altă firmă de colectare a câştigat licitaţia pe Gorj şi nu mai plătim noi ci au fost încheiate contracte cu persoanele fizice. Contractul cu firma Byon a intrat în vigoare de ieri, ieri dimineaţă a fost prima dată când au colectat. O să vină de câte ori este nevoie”, a declarat Alexandru Udrişte, viceprimarul comunei Mătăsari.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: