Grup de lucru pe legea 197/2021. Caută juriști!

Liderii federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia au constituit vineri un grup de lucru pentru soluționarea blocajului apărut în aplicarea Legii nr. 197/2021. Inițiativa a fost a senatorului liberal Ion Iordache.

La ședință au participat majoritatea liderilor de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Obiectivul este, spune Iordache, să beneficieze de pensie anticipată toți angajații Complexului Energetic Oltenia care au lucrat în producție.

“Împreună am stabilit un calendar de acțiuni prin care să ne atingem obiectivul propus cât mai repede. Sunt încrezător în demersul de astăzi pentru că a fost agreat de toți liderii de sindicat prezenți, deci va fi susținut unitar până la rezolvarea concretă a situației în favoarea miilor de gorjeni care-și cer drepturile”, a comunicat senatorul PNL Gorj.

Grupul de lucru urmează să stabilească dacă este necesară o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii 197/2021 sau poate chiar modificată Legea pensiilor.

De asemenea, grupul de lucru va analiza dacă o să colaboreze pe partea juridică cu specaliști de la Universitatea “Constantin Brâncuși” sau cu o casă de avocatură.

Vizualizări: 5,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: