Medicii cer lockdown, liberalii spun că nu se poate

Numărul mare de infecții și decese din cauza COVID îi face pe mulți specialiști în sănătate publică să spună că un lockdown este tot mai plauzibil pentru perioada următoare. Joi, Guvernul a refuzat propunerea specialiștilor care au cerut ca Bucureștiul și județul Ilfov să fie carantinate, după ce rata de incidență a depășit 15 infectări la mia de locuitori.


Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanțelor, spune că este „aproape imposibil” de aplicat o asemenea măsură. „E important să poţi tehnic şi în mod real carantina Bucureştiul, de exemplu. A mai fost această discuţie anul trecut şi ştiţi foarte bine că era imposibil. Şi dumnevoastră puneaţi întrebarea: cum să carantinezi o zonă sau tot Bucureştiul? E imposibil să faci asta. Tocmai de aceea vă spun că specialiştii din punct de vedere medical propun o măsură – să carantinăm Bucureştiul. Numai că Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire. Bucureştiul e foarte mare şi e aproape imposibil să faci o carantinare”, a afirmat joi seara Dan Vîlceanu.


În opinia multor medici și epidemiologi, starea de urgenţă ar trebui declarată din nou în România, mai ales că „încă două săptămâni, numărul de decese va continua să crească şi din punct de vedere medical pentru spitale va fi un coşmar toată luna octombrie”.

Vizualizări: 2,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: