Gura păcătosului: Ciurel a fost numit politic să blocheze privatizarea CEO

Senatorul Dian Popescu, un susținător al lui Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a declarat într-o emisiune TV că ultimatumul dat de acesta sindicatelor este o greșeală. Mai mult, Dian Popescu spune că declanșarea conflictului de muncă, la care Ciurel a invitat sindicatele, ar costa compania foarte mulți bani și că acesta a fost pus acolo pentru a conduce bine CEO și pentru a o scăpa de privatizare. În final, acesta a recunoscut faptul că Ciurel a ajuns manager la CEO prin susținere politică.

„Managerul trebuie să rezolve aceste probleme. Trebuie să știi să conduci această companie astfel încât să nu poată fi vândută către X și Y interes din Europa, din lume sau România, dacă noi te-am susținut, că doar nu ai ajuns acolo printr-un mare concurs, atunci tu trebuie să rezolvi această problemă, să dezvolți această companie și oamenii să nu-și piardă locul de muncă”, a declarat Dian Popescu.

Senatorul Dian Popescu a mai spus că niciodată managerul nu trebuie să îndemne la conflict de muncă. “Nu are dreptul să spună conflict, asta spun sindicatele, nu managerul.  Trebuie să lăsăm amenințările. (...) Este un manager susținut până la urmă. Să existe un dialog, nu ultimatumuri, și să găsească cale de mijloc, să se păstreze locurile de muncă și CEO, ca și entitate, să fie pe profit. Am încredere că va ajunge la un compromis cu sindicatele”, a mai spus senatorul PNL la TV Sud, care susține menținerea locurilor de muncă și echilibrarea salariilor în trepte. (M.B.)

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: