Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Guvernul Xerox!

Ponta şi Antonescu se comportă ca şi cum ar fi câştigat deja alegerile. Nici măcar de Ziua Naţională a României nu s-au putut abţine şi şi-au adus fluierătorii să-l înjure pe Băsescu, doar pentru că acesta există. Deşi n-au lipsit de la manifestările oficiale din Bucureşti, de la Arcul de Triumf, au stat separaţi ca divorţaţii la Tribunal. S-au făcut că nu se cunosc, dar nu puteau rata momentul, pentru că o baie de mulţime nu-i strică nimănui la voturi.

Antonescu nu s-a putut abţine şi iar a ameninţat cu suspendarea şi cu modificarea urgentă a cvorumului dacă preşedintele nu-l va nominaliza pe Ponta ca premier, deşi ştie că preşedintele nu poate nominaliza un plagiator notoriu, pentru că România ar fi încă o dată de râsul Europei. Mai nou, nu numai Ponta e plagiator, ci şi ministresa sa de la educaţie, Ecaterina Andronescu, despre care 4 profesori universitari de la Universităţi de prestigiu gen Oxford spun că a plagiat. Ca răspuns la acuze, Antonescu  n-a mai putut să dea vina pe Funeriu ci a bălmăjit un răspuns neinteligibil care nu l-ar fi mulţumit nici măcar pe Marian Vanghelie, garantul domniei sale.

Ministru Andronescu se ştia cu musca pe căciulă şi de asta nu l-a sancţionat pe xeroxul premier, că vorba aia erau în aceeaşi situaţie şi nu-şi puteau scoate ochii. Am auzit în ultimul timp mulţi oameni compătimindu-i pe plagiatori pe motiv că în ziua de azi cine nu copiază… Câţi dintre doctorii sau profesorii universitari au făcut cu adevărat cercetare care să se încadreze în standardele europene? Eu spun că şi dacă au copiat o virgulă ar trebui pedepsiţi, pentru că acest lucru demonstrează faptul că persoana care s-a dedat la astfel de practici este nu numai de proastă calitate, dar e dispusă să facă orice, să calce pe cadavre numai pentru a-şi atinge scopul meschin, acela de a părea mai mult decât este.

Am mai spus-o şi cu alte ocazii, plagiatorul este o scârnăvie care pozează în om de ştiinţă, care ne înşeală, care vrea să acceadă în ierarhia socială altfel decât merită. Împotriva acestui gen de persoane ar trebui dusă o luptă acerbă de deconspirare. Dacă am fi drepţi până la capăt ar trebui ca fiecare dintre miile de lucrări de doctorate prezentate pe bandă rulantă în ultimii 22 de ani să fie luate la puricat şi sunt sigur că am avea surprize colosale. Dar, reîntorcându-mă la Ponta, nu pot să cred că acest individ gândeşte cu adevărat că teza lui de doctorat este o contribuţie la dezvoltarea ştiinţei, că este o treaptă superioară în gândirea juridică românească. Vai mama noastră şi mai exact vai mama copiilor noştri nevoiţi de acum înainte să creadă că pot copia orice din moment ce ministrul educaţiei şi chiar premierul acestui stat o poate face cu nonşalanţă şi nu li se poate întâmpla nimic. Se va ajunge până acolo încât dacă nu copiezi ceva nu poţi accede într-un Guvern din România.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: