Hackeri care acţionau în zona Motru, puși sub control judiciar

Doi tineri din Tulcea și București pe care procurorii DIICOT Târgu Jiu reușiseră în luna mai să îi prindă și să îi bage după gratii pentru că erau parte dintr-o rețea care se ocupa de falsificarea cardurilor au toate șansele să își petreacă restul verii acasă.

Magistrații de la Tribunalul Gorj au respins acum propunerea procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele celor doi și, ca urmare, dacă decizia rămâne definitivă, cei în cauză vor fi doar sub control judiciar în perioada următoare. „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Biroul Teritorial Gorj, de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpaţilor Iurov Cristian şi Ivan Alexandru Cristian. (…) Înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpaţii: Iurov Cristian, şi Ivan Alexandru-Cristian, pe o perioadă de câte 60 de zile, începând cu data de 18.08.2015”, se arată în decizia instanței, pe perioada celor 60 de zile cei doi având de respectat o serie de interdicții, ei trebuind să fie permanent la dispoziția anchetatorilor.

Cei doi tineri erau parte dintr-o rețea cu ramificații în zona Motru, membrii grupării devenind cunoscuți pentru că după ce reușeau să spargă contul unei persoane făceau o donație de 5 sau 10 euro, iar dacă suma era virată aveau certitudinea că au lucrat „bine”. Ulterior, ei își comandau pe internet de la mâncare și băuturi la haine sau diverse alte bunuri, prejudiciul trecând de suta de mii de euro.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: