Răchită e confuz: „Cum e posibil să existe două echipe Pandurii?”

Antrenorul adversarei echipei ACS Viitorul Pandurii, din prima etapă a noului sezon, Valeriu Răchită, nu înţelege cum pot exista în Liga 2 două echipe cu numele Pandurii. Sportul Snagov a pierdut meciul de la Severin cu echipa recent înscrisă în Liga 2, scor 2-1 pentru ACS Viitorul Pandurii cea care joacă pe locul din sezonul trecut al Luceafărului Oradea.

Printre oamenii de fotbal care îşi exprimă nedumerirea când văd două echipe care au în nume Pandurii Târgu Jiu se numără şi antrenorul echipei Sportul Snagov, Valeriu Răchită. Acesta pregăteşte Sportul Snagov de mai puţin de o lună, el preluând echipa din Snagov după ce primăria locală s-a implicat pentru ca formaţia de top care sezonul trecut s-a luptat la promovare să poată continua să joace în Liga 2.

Reunită cu puţin timp înainte de debutul noului sezon, Sportul Snagov a fost bulversată şi de incertitudinea că nu s-a ştiut unde se va disputa de fapt meciul din prima etapă. Tehnicianul Snagovului s-a arătat indignat de faptul că a fost anunţat în ultimul moment că trebuie să joace meciul la Drobeta Turnu Severin şi nu la Sânmartin, unde se ştia că joacă Oradea, pentru că la Severin nu a mai găsit unde să cazeze echipa şi s-au cazat la o florărie care avea şi pensiune: „Am aflat cu două zile înainte de partidă că trebuie să jucăm la Severin acest meci. Numai în România e posibil aşa ceva! Nu am găsit cazare în două zile  şi a trebuit să stam la o pensiune, pe care a deschis-o florăreasa pentru noi. Nici când eram copil şi stăteam în tabere, nu erau condiţii aşa proaste”.  

Vivi Răchită a spus că nu înţelege nici cum e posibil ca două echipe să aibă denumiri  asemănătoare şi numele aceluiaşi oraş: “ Eu nu înţeleg nici cum e posibil că existe două echipe cu numele Pandurii în Târgu Jiu. Eu ştiu că OSIM nu îţi dă marca, dacă mai există o echipă cu denumirea apropiată. Ştiu sigur asta, fiindcă m-am lovit la Petrolul de acest aspect”.

Un caz similar cu o echipă care crea confuzie a fost anul trecut când Juventus Bucureşti şi-a schimbat emblema şi denumirea după ce a primit o notificare din partea celor de la Juventus Torino. Oficialii ilfoveni au primit o scrisoare din partea formaţiei italiene care a cerut ca formaţia care a evoluat în sezonul 2017 - 2018 în Liga 1 Betano, să-şi schimbe numele deoarece poate crea confuzii. După acea somaţie Juventus şi-a schimbat numele în Daco Getica.

Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: