Hai la Tel Aviv

Pentru prima dată în istorie, Târgu Jiul e gazda unui meci din cupele europene. Pandurii are nevoie de victorie cu Levadia Tallinn pentru a merge mai departe în turul 3 preliminar Europa League. „Dracii roşii” de la Hapoel Tel Aviv îi aşteaptă acolo.

Pandurii Târgu Jiu – Levadia Tallinn, Stadion „Municipal” Târgu Jiu,diseară de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport (în tur 0-0)

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico da Silva, Paraskevas, Momcilovic –Anton, Breeveld – Buleică, Eric de Oliveira, Nistor – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Absenţi: Lazar şi Nicoară (neincluşi pe lista UEFA), Predescu (accidentat)

Levadia: Smishko – Kulinits, Jahhimovits, Volchkov, Artjunin – Subbotin, Dmitrijev, Kaljumae, Raudsepp – Antonov – Hunt. Antrenor: Marko Kristal

Arbitri: Tamás Bognar – Peter Berettyán, Róbert Horváth (toţi din Ungaria)

Bilete (se mai vând azi până la ora 17): 15 lei – peluze, 25 lei – Tribuna I şi II, 35 lei – Tribuna Zero.

Pandurii trebuie să câştige duelul cu Levadia Tallinn pentru a avansa în Europa League. Oamenii lui Pustai au acum avantajul terenului propriu şi speră să spargă repede barajul gândit de Kristal.

Victoria e musai !

Pandurii lui Pustai sunt în faţa încă unui prag istoric. După prima calificare din istorie în cupele europene, gorjenii au acum şansa să treacă şi un tur preliminar. Adversarul e unul de rang inferior, aşa că trupa lui Pustai are toate şansele să meargă mai departe. După 0-0 în tur pigmentat cu o sumedenie de ocazii pandure, diseară e nevoie de cel puţin un gol pentru a-i dovedi pe estonieni şi pe al lor brav Roman Smishko. Matulevicius, autor a două goluri cu Braşov, şi Eric sunt principalele guri de foc ale pandurilor. Nistor va fi responsabilul cu pasele de gol. „E un joc dificil pentru că nu ne-am creat niciun avantaj în meciul tur, am punctat doar la impresia artistică la Tallinn. Când începe jocul ambele echipe au aceeaşi şansă. Asta am încercat să le transmit şi jucătorilor, că trebuie să rămânem foarte concentraţi, niciun meci nu seamănă cu celălalt şi s-ar putea să nu mai dominăm ca în tur. Este important să înscriem din situaţiile pe care le creăm şi să ne calificăm”, spune ferm Pustai.

Buleică în locul lui Nicoară

Faţă de echipa care trecea lejer de Braşov cu 3-1, Pustai e obligat să facă două modificări. Portarul Lazar şi extrema Nicoară nu au drept de joc în Europa League, nefiind incluşi pe lista UEFA. Astfel în poartă va intra ori Mingote, ori Stanca. Dacă e să dăm crezare sistemului de rotaţie gândit de Pustai, atunci e rândul lui Stanca să apere. Portarul venit de la Steaua şi-a exprimat de altfel nemulţumirea pe la unele colţuri pentru faptul că nu a fost folosit în primele două meciuri oficiale ale sezonului. Locul lui Nicoară va fi luat aproape sigur de Buleică. Acesta se va lipi de tuşa dreaptă şi-l va muta pe Nistor undeva în stânga. Adică aproape aceeaşi distribuţie ca la Tallinn, doar că Buleică îi ia acum faţa lui Ciucur la titularizare. Nicoară nu poate juca în turul 2 preliminar pentru că a venit prea târziu de la CFR Cluj pentru a mai fi trecut pe lista UEFA. „Nicoară a repetat aceleaşi evoluţii bune din retur, probabil la turul următor îl vom trece pe lista UEFA pentru că se poate modifica. Dacă jucăm cu Anton şi Breeveld, nu înseamnă că abordăm prudent. Ambii închizători sunt buni pasatori, recuperatori, nu sunt închizători proveniţi din fundaşi, ci mai degrabă din mijlocaşi ofensivi. Eu prefer să am un bloc funcţional puternic în zona centrală, în bandă poate veni şi fundaşul lateral să urce. E bine ca la mijloc să avem superioritate numerică”, cred Pustai care s-a decis asupra primului 11.

„Scenariul perfect ar fi să câştigăm şi să ne calificăm, ăsta e obiectivul. Niciun meci nu seamănă cu celălalt. Este important să nu primim gol pentru că nu am marcat la Tallinn. Ar însemna să înscriem dublu cât ei şi se complică lucrurile, orice egal în afară de 0-0 îi califică pe ei.” Cristi Pustai

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: