Pandurii împrumută peste tot

Pandurii Târgu Jiu a împrumutat mai mulţi jucători care nu intrau în vederile lui Pustai. Culmea, deşi Minerul Motru a urcat în liga a doua în această vară, doar un jucător de la Pandurii a mers la echipa a doua a judeţului. Cei mai mulţi, patru, au aterizat la Clinceni.

Majoritatea jucătorilor plecaţi temporar pentru un sezon au ajuns în liga a doua la cinci echipe diferite. Singurul care a rămas la Liga 1 este Ionuţ Tătaru.

Tătaru e la Rapid

Sosirea brazilianului Erico da Silva l-a scos din cărţi pe Tătaru la Pandurii. Cu da Silva, Paraskevas, Mamele şi Rada în lot, Pustai a decis să renunţe la serviciile fundaşului de 23 de ani. După ce jucase în retur la Severin în Liga 1, fundaşul anunţase deja că nu agreează un pas înapoi la liga a doua. Şansa lui Tătaru s-a numit Rapid. Giuleştenii, rămaşi în ultimul moment în prima ligă, au renunţat la serviciile lui Abrudan sau Oros şi au adus câţiva fundaşi printre care şi Tătaru. Mutarea l-a făcut mândru pe fundaş. Acesta şi-a updatat imediat locul de muncă pe Facebook, Rapid Bucureşti. Tătaru n-a apucat să debuteze pentru giuleşteni în meciul pierdut la Vaslui, 1-2 pentru că actele sale n-au fost gata la timp. Tătaru e împrumutat la Rapid până la 30 iunie 2014.

1 – meci în Liga 1 a jucat Tătaru la Pandurii, cu Târgu Mureş, în urmă cu 2 ani. Fundaşul a mai bifat şi o partidă în Cupă, 0-2 cu U Craiova la Tg-Jiu

Patru au ajuns la Clinceni !

Cei mai mulţi jucători plecaţi împrumut au ca destinaţie ACS Clinceni, fosta ACS Buftea. Astfel Unguru, Lupu, senegalezul Mbella şi nigerianul Onyeka au ajuns la echipa din liga a doua acolo unde vor juca sub comanda fostului rapidist, Vali Bădoi. Unguru a mai fost dorit şi de Minerul Motru, dar Clinceniul i-a oferit un salariu mult mai atractiv.

Unul la Motru, altul la Craiova

Deşi era de aşteptat ca mai mulţi panduri să meargă la „sora” mai mică din judeţ, Minerul Motru, proaspăt promovată la liga a doua, acest lucru nu s-a întâmplat. Singurul jucător din curtea pandurilor ajuns până acum la Motru este Roberto Dumitru. Mijlocaşul a fost dorit neapărat de antrenorul Ştefan Nanu. Tot la o echipă din Oltenia a ajuns şi marea speranţă, Albert Voinea. Trecut pe la Bistriţa şi Măciuca în ultimele două sezoane, Voinea va juca în sezonul viitor pentru echipa Olguţei Vasilescu, CS U Craiova. Atacantul de 20 de ani va lucra din nou sub comanda lui Eric Lincar, la fel ca la Damila, şi a debutat la noua sa echipă cu un gol în amicale.

450 – de mii de euro este cota de piaţă a lui Voinea, atacant produs de centrul de copii şi juniori al pandurilor

Alte destinaţii, Târgu Mureş şi Măciuca

Un alt jucător tânăr, Alexandru Neagu, a ajuns la Damila Măciuca. Mijlocaşul va juca pentru un an sub comanda lui Claudiu Niculescu. Deşi se părea că va prinde lotul pentru viitorul sezon, Alexandru Dan a fost sărit din schemă după sosirea lui Nicandro Breeveld. Mijlocaşul central de 19 ani care a debutat în Liga 1 în meciul din retur de la CFR Cluj (3-2) va merge din nou împrumut la FCM Târgu Mureş. Dan a mai fost la Mureş şi în turul sezonului trecut iar apoi a fost rechemat în lot de Pustai pentru partea a doua a sezonului. Mijlocaşul va lucra acum sub comanda unuia din cei mai apreciaţi tehnicieni din noul val, Edi Iordănescu.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: