Halda Ştiucani i-a adus la cuţite pe Bucurescu şi Burlan

Consiliul local din Slivilesti a anulat ieri hotărârea de trecere din extravilan în intravilan a suprafeţei de teren de peste 9.000 de metri pătraţi în halda Ştiucani unde afaceristul motrean Mihail Râmescu intenţiona să facă parc de agrement. După ce excavatoarele ajungeau în zonă, acesta se alegea cu sume mari de bani. Primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, a adus o serie de acuze la adresa directorului Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Aseară, consilierii locali din Slivileşti s-au reunit într-o şedinţă publică pentru a decide soarta celor 9.100 de metri pătraţi situaţi în halda Ştiucani, teren de care s-a arătat interesat atât omul de afaceri Mihail Râmescu cât şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Interesant este că cei care au votat bucuroşi acum câteva săptămâni pentru închiderea carierei Roşiuţa, au votat acum pentru anularea acestei hotărâri. „Am votat pentru că aşa a vrut Râmescu, el a cerut să anulăm hotărâre”, a fost precizarea făcută de către toţi consilierii care în urmă cu două săptămâni au votat pentru amenajarea parcului de agrement. Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu susţine că şi-a dat seama între timp că Râmescu are anumite interese. „Este posibil ca Râmescu să fi avut şi alte interese, să urmărească să fie despăgubit dar nu sunt sigur 100%”, a spus Bucurescu.

Sorin Bucurescu a adus o serie de acuze la adresa directorului SNLO, Daniel Burlan. „Daniel Burlan a adus SNLO în faliment, nu e în stare să încheie contracte cu nimeni şi ne minte, nu a venit să discute cu nimeni să spună că vrea să extindă depozitul de steril de la cariera Roşiuţa. Burlan nu şi-a făcut treaba”, a spus Bucurescu. În replică Daniel Burlan spune că Bucurescu nu ştie ce vorbeşte. „Dacă termocentralele nu produc nu avem nici unde să livrăm cărbune”, a spus Daniel Burlan.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: