Sindicatele discută cu Videanu bugetele unităţilor care intră în Electra

Biroul executiv al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) s-a reunit ieri în formulă completă după alegerile de la Herculane. Printre membrii acestui birou se găseşte şi senatorul Ion Ruşeţ, Eugen Iovan sau Constantin Ureche. S-a stabilit o întâlnire la sfârşitul acestei săptămâni cu Ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Biroul executiv al FNME şi USMO a hotărât ieri şi ordinea de zi a subiectelor ce vor fi discutate cu Adriean Videanu. Toate vizează constituirea companiei Electra.  “Este prima întâlnire a biroului executiv în noua formulă după alegerile de la Herculane, am stabilit în această şedinţă programul pentru luna aprilie, program care este foarte important pentru liderii noştri de sindicat. O să avem o întâlnire la sfârşitul acestei săptămâni cu ministrul Adriean Videanu, în care vom discuta toate problemele legate de bugetul celor 3-4 subunităţi care vor intra în componenţa Electra, apoi vom discuta problemele de organizare a noii companii precum şi ceea ce înseamnă negocierea noilor contracte de muncă“, a declarat vicepreşedintele FNME, Viorel Temelescu.

Divergenţe cu Ministerul

Viorel Temelescu spune că în primul rând trebuie discutat despre bugetele unităţilor care vor intra în Electra. „La  această oră nicio subunitate care va face parte din Electra nu au aprobate bugetele de venituri şi cheltuieli. Este cel mai important lucru să ştim la fiecare unitate cu ce intră în noua formaţiune“, a adăugat Temelescu. Anumite divergenţe între minister şi acest birou executiv există şi în legătură cu noua structură a companiei. „Ministerul Muncii, ministerul Industriilor şi celelalte ministere implicate au prezentat noua structură a companiei Electra. Sunt anumite puncte de vedere comune pe care noi le avem cu ministerul, dar sunt şi puncte divergente pe care trebuie să le lămurim. Nu le vom face publice însă înainte să discutăm cu domnul ministru“, a spus Temelescu.

Întâlnirea cu Adriean Videanu va avea loc la Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni şi vor participa membrii biroului executiv.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: