Handbaliştii vor o victorie de Paşti

Speranţele Energiei la cupele europene au renăscut înaintea sărbătorilor de Paşti. Astăzi ar putea prinde contur şi mai bine dacă echipa lui Liviu Andrieş

Va învinge pe Minaur Baia Mare. O victorie este absolut necesară pentru a continua cursa pentru locul cinci care le va permite să joace în Europa din vară. Meciul este programat în această seară, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Deviza handbaliştilor Energiei va fi de acum să nu mai piardă nimic acasă pentru că astfel pot păstra intacte şansele de a prinde acel loc cinci ce le permite accesul în Europa. Dacă şi-au dezamăgit suporterii în meciurile cu CSM Bucureşti şi U Cluj, acum jucătorii lui Andrieş sunt decişi să mai piardă nici un joc acasă. Eventuali paşi greşiţi pe teren propriu ar face victoria de la Odorhei inutilă şi de aceea Andrieş le cere elevilor săi să fie atenţi: „Suntem obligaţi acum să avem constanţa de la Odorhei din meci. Trebuie să suflăm şi în iaurt şi să avem grijă la orice joc de pe teren propriu. E normal să ne temem de orice adversar, orice joc e important şi greu în acelaşi timp. Dar noi îl vom aborda cu încredere şi după cum i-am văzut pe băieţi în aceste zile cred că ne vom impune”. Adversarul de astăzi, Minaur Baia Mare e una din ultimele clasate şi nu a câştigat decât patru meciuri în acest sezon. Cum Paştele se apropie, Andrieş le cere jucătorilor să fie atenţi la ce vor mânca pentru a nu le fi greu la revenirea pe teren: „Se apropie acum o mini-vacaţă şi trebuie să fie şi ei atenţi la ce mănâncă de Sărbătorile de Paşti. Pot să mănânce carne de miel şi un ou dar moderat pentru că miercurea viitoare avem meci din nou”. Liviu Andrieş vrea toate punctele în următoarele trei jocuri care nu se anunţă atât de dificile pentru Energia: „Ar fi foarte bine să obţinem trei victorii din următoarele trei jocuri, pentru moralul lor dar şi pentru noi ca echipă. Sperăm că aceste meciuri ne pot ajuta să putem la final să ne bucurăm mai mult”. Imediat după Paşti, tot miercuri, Energia va juca la Timişoara după care în weekendul viitor va reveni acasă pentru meciul cu  CSM Satu Mare.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: