Hanu, acuzat că este capul răutăţilor la Motru: Nici într-un caz!

„Primarul din Motru se crede stăpânul oraşului!”. Declaraţia îi aparţine lui Dorin Hanu, acuzat că s-ar afla în spatele conflictelor din Consiliul Local. Întrebat de ce nu poate fi dezamorsat scandalul de la primărie, fostul edil a dat vina pe actualul primar care nu s-ar pricepe să-i convingă pe social-democraţi că sunt mai bune proiectele propuse de el. În replică, Jianu i-a transmis predecesorului său să asiste la o şedinţă de Consiliu Local pentru a vedea cum stau lucrurile în realitate.

Fostul primar Dorin Hanu spune că a urmărit doar de pe margine „meciul” dintre primar şi viceprimar. Pe amândoi i-ar fi sfătuit să colaboreze pentru binele oamenilor. „Eu am avut multe discuţii cu el la începutul mandatului. I-am spus să colaboreze cu cei din Consiliul Local. Este foarte important, dar nu s-a înţeles acest lucru. Există un conflict continuu între cele două instituţii şi de aici au de suferit doar cetăţenii. Există tot timpul probleme între domnii Morega şi Jianu. Au probleme legate de anumite aspecte de conducere, de proiectele din Consiliul Local. În loc să aibă aceste discuţii în particular, ei le extind la nivelul comunităţii”, a declarat Hanu.

Hanu s-a mutat din oraş

Cu toate acestea, întreaga vină ar purta-o Gigel Jianu, în concepţia lui Hanu. Din start, acesta neagă că ar avea vreo implicare, deşi este liderul organizaţiei PSD Motru. Mai mult, s-ar fi mutat din oraş pentru a sta departe de scandaluri.  „Din ce îmi spune domnul Morega, se pare că nu există o dorinţă de colaborare din partea primarului. Domnul Morega ar vrea să existe comunicare între ei, dar nu se poate. Domnul Jianu se consideră stăpân absolut al oraşului. Consideră că numai ce spune dânsul este corect. Nu poţi, într-o comunitate cu peste 20 de mii de locuitori, să nu comunici cu Consiliul Local şi să nu ai un dialog cu oamenii. Ei sunt cei care suferă acum. Nici într-un caz nu am ceva în comun cu ce se întâmplă acolo. Eu nu prea stau prin Motru. Sunt doar răutăţi”, a mai spus Hanu.

Reacţie: Mi-a spus să-l las să conducă!

De partea cealaltă, Gigel Jianu îi transmite lui Hanu că viceprimarul Cosmin Morega este principalul vinovat pentru blocajul de la primărie. „Nu pot să afirm aşa ceva. Dumnealui preia declaraţiile domnului Morega şi le ia de bune. Eu îl invit să asiste la o şedinţă de Consiliu Local. Nu se poate spune că eşti stăpânul oraşului. Că eşti conducător, e altceva. Domnul Morega nu agreează că este viceprimar. El vrea să conducă. În sensul acesta au fost primele sfaturi, între ghilimele, pe care mi le-a adresat domnul Hanu. Mi-a spus să-l las pe el să conducă pentru că altfel nu vor merge lucrurile şi iată că nu merg”, a fost reacţia primarului Gigel Jianu la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: