Investiţii din bani europeni. Lucrările, în primăvară

Lucrările la cele două drumuri judeţene ce vor fi reabilitate din bani europeni ar putea demara abia în primăvara anului viitor. În prezent, se verifică ambele contracte de finanţare, iar reabilitările ar putea începe în luna iunie a anului viitor. Tot atunci, se va deschide şantierul şi la Spitalul Judeţean, care va fi reabilitat energetic.

160 de milioane de lei vor ajunge în judeţul Gorj pentru reabilitarea a două porţiuni de drum judeţean. „Contractul va fi semnat cât mai repede. Contractele au fost trimise spre verificare la Ministerul Dezvoltării Naţionale. În momentul semnării contractului de finanţare, procedura de achiziţie va fi la pachet, cu proiectare şi execuţie, pentru ambele lucruri. O procedură de achiziţie durează şase, şapte luni. În iunie, anul viitor, ar putea demara lucrările”, a explicat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

În primă fază este vorba despre drumul judeţean de la Logreşti până în Alimpeşti. 35 de kilometri. Celălalt drum este 675B ce traversează localităţile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorleşti-Alimpeşti.

Investiţii vor fi făcute şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, tot de anul viitor. Concret, clădirea situată pe strada Tudor Vladimirescu va fi izolată termic, vor mai fi montate panouri solare şi va fi înlocuită reţeaua electrică. „Până în luna decembrie va fi semnat contractul şi pentru reabilitarea Spitalului Judeţean. Lucrările vor demara în iunie”, a fost promisiunea lui Cosmin Popescu.

Vizualizări: 630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: