Gunoaie neridicate de o lună într-o comună din Gorj

Localnicii din Brăneşti stau cu gunoiul neridicat de mai bine de o lună din cauza unei neînţelegeri între primărie şi firma de salubrizare. Disputa a ajuns în instanţă, iar magistraţii târgujieni au obligat operatorul să reia activitatea. Primele maşini de gunoi ar trebui să fie ridicate joi, 19 octombrie, însă autorităţile nu sunt atât de sigure că acest lucru se va şi întâmpla.

Unii cetăţeni din comuna Brăneşti au încheiat contract pentru ridicarea gunoiului cu operatorul Turcenisal, iar alţii plătesc la primărie acest serviciu sub forma unei taxe de salubrizare.

Neînţelegerile au pornit de la numărul de cetăţeni care plătesc taxa la primărie. Administraţia locală a transmis lunar situaţia cu numărul de persoane care achită pentru ridicarea gunoiului, însă firma de salubritate a considerat că centralizatorul primăriei nu are legătură cu realitatea, drept care a emis facturi cu o valoare dublă.

Primăria Brăneşti a anunţat că nu va achita facturile, iar operatorul a suspendat prestarea serviciului public de salubrizare la gospodăriile individuale de pe raza comunei Brăneşti începând cu 14 septembrie. Numai că Turcenisal SRL a fost obligat de magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu să reia activitatea de colectare a deşeurilor menajere. „Joi ar trebui să înceapă, joi au zi de ridicare la noi. Veneau săptămânal. Nu ştim dacă vor veni, încă nu este definitivă hotărârea. Nu sunt gunoaie prin localitate, ne-am mobilizat şi nu sunt, deocamdată”, a spus Gheorghe Stochiţoiu, primarul comunei Brăneşti.

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: