Hanu, despre referendumul liberalilor: ”O chestiune aiuristică”

Dorin Hanu, primarul municipiului Motru, a catalogat acțiunea liberalilor de a introduce pe ordinea de zi a Consiliului Local proiectul privind schimbarea rangului de municipiu în oraș drept o chestiune aiuristică, fără fundament legal. Hanu spune că liberalii de la Motru s-au prezentat la finele săptămânii trecute în ședință doar cu o informare, căci nu au reușit să strângă numărul de semnături.

Liberalii din Motru au ratat șansa de a pune pe ordinea de zi a Consiliului Local proiectul privind schimbarea rangului de municipiu în cel de oraș. Primarul Dorin Hanu spune că s-au prezentat în ședință cu o informare semnată de doar doi consilieri de-ai lor. ”Au avut doar o informare cu două semnături, nu a intrat pe ordinea de zi. Dacă vor să facă ceea ce și-au propus trebuie să procedeze legal, iar legal înseamnă ori o inițiativă a primarului, ori o treime din consilieri să semneze. Asta este o temă de campanie electorală. Sunt șase în total și le trebuie șapte semnături. A fost o informare prin care ei au adus argumente pro schimbării rangului. Consilierii au luat ca atare, au văzut despre ce este vorba și atât. Ei vor veni tot timpul cu astfel de teme, care mai de care mai aiuristice”, a spus primarul Dorin Hanu.

Social democratul care nu mai candidează în această vară la primărie spune că liberalii au mai avut astfel de demersuri și în alte campanii electorale, însă nu vor avea sorți de izbândă câtă vreme nu au majoritate în Consiliul Local. ”Și acum patru ani de zile a fost pus pe tapet același lucru, referendum, după care o lasă moale. Efectiv este un demers care nu va avea niciodată un sfârșit logic și normal. Cel puțin la ora actuală nu au posibilități tehnice legale pentru a iniția acest referendum. În Consiliul Local ei nu au la ora actuală o majoritate care să le permită inițierea unui referendum, iar tema în sine este o temă de campanie electorală care nu are nimic de a face cu viața reală din municipiul Motru”, mai spune Dorin Hanu, primarul din Motru.  

Vizualizări: 2,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: