Mazilu: În sondajul PSD eu am avut 60%, iar Birău 12%

Mihai Mazilu, primarul PNL al oraşului Târgu Cărbuneşti, a fost inclus în sondajul PSD, alături de social-democraţii Gheorghe Miloşescu şi Dănuţ Birău. Acesta din urmă a fost propus de organizaţia locală, iar acum nu înţelege motivul includerii lui Mazilu în sondajul PSD. La rândul său, primarul Mihai Mazilu nu-l consideră pe Birău un contracandidat redutabil. Ba mai mult, spune că între ei doi există o diferenţă cât „muntele Himalaya”. Pe surse, liberalul Mazilu a aflat că el ar obţinut 60% în sondajul PSD, Miloşescu 20%, iar Birău 12%.

Dănuţ Birău consideră normal ca el să fie candidatul PSD la Primăria Târgu Cărbuneşti. „S-a făcut un sondaj PSD şi pentru Primăria Târgu Cărbuneşti. În mod normal, ar trebui să fie validată candidatura mea fiind susţinută şi de organizaţia locală, dar în sondaj a mai fost introdus şi domnul Miloşesccu, şi domnul Mazilu. Nu ştiu care a fost cauza, care a fost motivul introducerii domnului Mazilu în sondajul PSD. Probabil, pentru a măsura popularitatea”, a declarat Dănuţ Birău.
Acesta are emoţii că-i va fi pusă candidatura în pericol din cauza primarului Mazilu. “În politică este posibil orice. Eu sper că se va da dovadă că suntem un partid serios, că va fi validată o candidatură propusă de o echipă care a muncit 5-6 ani, care a avut rezultate la toate alegerile desfăşurate la Târgu Cărbuneşti. Sper ca săptămâna asta să fie desemnat candidatul pentru că sunt foarte multe evenimente pe care le-am făcut în fiecare an: Mărţişorul de Martie, oferirea de garoafe la doamne de 8 Martie, o masă festivă cu femeile social-democrate. Aşteptăm şi noi unda verde de la PSD ca să putem face aceste acţiuni. Nimănui nu-i convine să facă el, iar apoi să fie pentru altul”, a precizat Birău. Acesta crede că primarul Mazilu întâmpină greutăţi în întocmirea listei de consilieri. „Dacă cineva îl va aduce la PSD, nu ştiu câţi din organizaţie vor rămâne să plece cu Mihai Mazilu în campanie, din momentul că îi este foarte greu pentru el să facă o listă de consilieri din partidul său. Dar eu unul nu mă voi trece pe listă cu Mihai Mazilu”, a declarat Birău.

Mazilu: Între mine şi Birău e o diferenţă cât muntele Himalaya
Primarul Mihai Mazilu spune că Dănuţ Birău nu este o persoană agreată de el. „Domnul Birău este o persoană care şi-a depus candidatura, dar n-a fost validat, nici nu ştiu dacă va fi validat. Cu mâna pe suflet vă spun că domnul Birău nu este o persoană agreată de mine. Nu ştiu de ce am fost inclus în acest sondaj PSD, eu nu am discutat nimic cu nimeni. Sondajul s-a desfăşurat în urmă cu două săptămâni, iar din câte am înţeles eu am avut 60%, iar el 12%. Oricum Miloşescu a avut aproape dublu faţă de el, undeva la 20%. Este dumnealor, cu cât sunt mai mulţi competitori obiectivitatea va fi mai mare”, a declarat Mazilu. Acesta nu-l consideră pe Birău un adversar redutabil. „Referitor la vasta lui experienţă, între persoana Mazilu şi persoana Birău este un munte cât Himalaya, cu vârful Chomolungma, care are 8848 de metri, de cărţi şi de experienţă. Sincer, îl tratez ca partea întreagă a randamentului, randamentul dintotdeauna este subunitar. În afară de Călina, care este simbolul PSD în Târgu Cărbuneşti, nu ştiu dacă ceilalţi se pot mândri cu ce au făcut în viaţă şi în politică pentru a-i convinge pe cetăţeni să pună ştampila pe ei. Birău cu tot neamul lui nu a văzut la televizor pe Discovery locurile pe unde a călcat Mazilu cu piciorul”, a precizat Mazilu.

Vizualizări: 4,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: