Hazoasa coaliţie, episodul 6

Băsescu şi Norica s-au hotărât să plece împreună în Kuala Lumpur şi să-i lase pe Boc şi Geoană să se descurce cu România şi locuitorii ei. A mai rămas un singur pas de făcut: să-i anunţe pe cei doi. Şi, mai ales, pe Elena Udrea. Băsescu trage aer în piept şi intră spăşit în biroul ministrului Turismului şi al Mediului cu un buchet mare de trandafiri. Udrea, absentă şi încruntată, îşi taie pieliţele de la unghii pe un contract cu Eurosport. Când intră Traian, faţa i se luminează:

-   Ah, Băsuţ! Mi-ai adus flori?! Vrei să mă laşi fără cuvinte din nou?

-   Nu, de fapt... Voiam să... ~``... Trebuie să-ţi spun ceva...

Elena se ridică de pe scaun, ocoleşte biroul, îl pupă cast pe Băsescu pe obraz şi ia buchetul. Apoi se întoarce cu spatele la preşedinte şi se apleacă senzual să pună florile într-o vază pusă special jos, pe covorul persan. Băsescu e vrăjit, se duce lângă ea şi o cuprinde în braţe, apoi se pune pe plâns. Elena râde înţelegătoare:

-   Şi, ce voiai să-mi spui?...

-   Nimic, draga mea. Nimic.

În acel moment, uşa se deschide cu zgomot şi în birou intră Norica, cu o faţă-n cer şi una-n pământ. Băsescu se sperie şi se ascunde după ficus. Norica se repede la Udrea, o ia de guler şi îi dă un cap în gură, apoi începe să urle:

-   Ce înseamnă asta, Traiane?! Am crezut c-ai uitat-o pe netrebnica asta!

Udrea îşi şterge o lacrimă din colţul ochiului şi o picătură de sânge din colţul gurii şi spune, cu durere în glas:

-   Ce treabă ai tu cu bruta asta, Băsuţ?

Băsescu e tot mai mic. Cuvintele i se opresc undeva în gât. Nu ştie cum a ajuns el, ditamai preşedintele, să se teamă atât de două femei. Norica se năpusteşte asupra lui. Băsescu se piteşte după ficus. Norica încearcă să ocolească planta făcând stânga-dreapta, în timp ce stă aplecată în faţă, cu mâinile depărtate de corp, ca un rugbist care se pregăteşte să intre în grămadă. Băsescu e ager, reuşeşte să fugă în jurul ficusului astfel încât să nu se lase prins. într-un acces de furie, Norica ia ficusul şi îl ridică deasupra capului, scoţând un urlet războinic. |n acel moment, Elena o loveşte în ceafă cu bibeloul “pescar odihnindu-se” primit cadou de la preşedintele Norvegiei.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: