Heliportul de la Târgu Jiu, construit fără licitaţie

Guvernul a alocat Primăriei Târgu Jiu 451 mii de lei pentru amenajarea unui heliport pe Insuliţă. Şefii judeţului spun că lucrările vor începe miercuri, în prezenţa ministrului Sănătăţii Raed Arafat. Graba de a face lucrarea în plină campanie electorală înseamnă însă că nu va fi organizată o licitaţie, aşa cum prevede legea. Sau lucrările nu încep, ci doar va fi marcat locul. Heliportul va fi realizat pe Insuliţa de pe Jiu.

Primăria Târgu Jiu a primit 451 mii de lei pentru amenajarea unei piste de aterizare a elicopterelor SMURD pe Insuliţa de pe Jiu. Asta după ce în ultima perioadă mai mulţi bolnavi gorjeni au necesitat internarea la spitalele din Bucureşti, însă inexistenţa unei pistei de aterizare a elicopterelor SMURD ar fi îngreunat transportarea acestora. Şefii judeţului spun că lucrările vor începe miercuri în prezenţa ministrului Sănătăţii, Raed Arafat.

Autorităţile judeţene spun că banii au fost deja transferaţi de Guvern, din Fondul Naţional de Dezvoltare, către bugetul local. “S-a aprobat alocarea sumei de 451 mii de lei din Fondul Naţional de Dezvoltare către bugetul local al municipiului Târgu Jiu în vederea finanţării obiectivului de investiţii amenajare heliport pe insuliţa de pe râul Jiu. Realizarea acestei investiţii va începe în perioada imediat următoare”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, startul lucrărilor va fi dat miercuri chiar de către ministrul Sănătăţii, Raed Arafat. “Miercuri ne vom bucura de prezenţa ministrului Raed Arafat la Târgu Jiu şi vom pune ţăruşul de amplasare a heliportului SMURD chiar în prezenţa dumnealui”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Ministrul Sănătăţii împreună cu premierul Victor Ponta vor participa la inaugurarea Policlinicii Târgu Jiu. Aceştia vor vizita şi secţiile modernizate recent ale Spitalului Judeţean.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: