Heliportul lui Ponta a devenit aproape invizibil

Heliportul din Târgu Jiu, promis de Ponta în campania electorală şi pentru care s-au cheltuit 4,5 miliarde de lei vechi, a devenit aproape invizibil. Peste tot în lume, heliportul este marcat cu litera H într-un cerc, de obicei dintr-o vopsea specială, să fie vizibilă şi seara. La Târgu Jiu, cercul desenat cu vopsea galbenă este aproape şters din cauza ploilor, iar litera H, cu vopsea albă, abia se mai vede. Heliportul din Târgu Jiu este de fapt o platformă betonată, amplasată pe Insuliţa de pe Jiu, pe o grămadă de balast. Interesant este că atunci când primăria organizează festivaluri cu mici şi bere pe Insuliţă, heliportul nu mai poate fi folosit, aşa cum s-a întâmplat şi acum câteva zile.

 „Ştiţi unde este heliportul din Târgu Jiu?”, am întrebat ieri câteva persoane care erau pe insuliţă, la nici 50 de metri de acesta. Nimeni nu a ştiut să spună şi toţi au fost uimiţi să afle că grămada de balast betonată, înconjurată de pietriş, are un nume atât de pretenţios.

heliport_vopsea

Heliportul de la Târgu-Jiu făcut la comanda premierului Victor Ponta, cel mai probabil plictisit să mai aterizeze în Poligonul de la Turcinești în desele vizite făcute la Târgu-Jiu în campania electorală. Doar că din campanie nu a mai prea apărut prin Târgu Jiu, fiind totuşi aşteptat peste câteva zile, la începutul anului şcolar.

Primăria susţine că lucrările au fost finalizate

Lucrarea a fost realizată de Hidroconstrucția cu 360.000 de RON fără TVA, numai că pe 11 ianuarie 2013 consilierii locali au suplimentat lucrarea cu încă 2,7 milioane de RON. Explicaţia la acea vreme era că heliportul nu poate fi folosit acum decât ziua.

Atunci se vorbea despre acest heliport ca fiind unul de ultimă generație, la fel ca și dotările. În hotărârea aprobată de consilieri se menţionează că suprafaţa betonată este un pătrat cu latura de 37,5 metri, iar grosimea totală a platformei este de 87 cm, din care 25 cm sunt „îmbrăcăminte rutieră”, iar alţi 30 cm formează un strat de fundaţie din balast cu un diametru de până în 63 mm. Mai intră nisip de egalizare şi balast cu ciment, dar cei mai mulţi bani vor fi daţi pe instalaţiile electrice şi de balizaj, pe instalaţii de alimentare cu energie electrică, precum şi pe un grup electrogen automat. Se mai cumpără un container în care se va adăposti camera de comandă a balizajului şi, de asemenea, se va amenaja şi o cabină punct control poartă. Totul a rămas doar pe hârtie din ianuarie şi până acum.

heliport_invizibil

Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu dau acum ca finalizat acest heliport care funcționează numai pe timp de zi și care este de fapt o platformă betonată care deja a început să se deterioreze. „Lucrările  la Heliport au fost terminate și au costat 4,5 miliarde de lei vechi”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Heliport blocat de tarabe cu mici și bere

Betonul turnat pe un morman de pietriș care se vrea a fi heliport a început să crape, iar vopseaua să se cojească, lucru care atestă „calitatea lucrărilor executate” în mare grabă. Nu se știe exact de câte ori au aterizat aici elicopterele SMURD pentru a prelua pacienții din Gorj, dar este clar un singur lucru: de Zilele Orașului, de Festivalul Berii sau cu diferite ocazii când Insulița este împânzită de tarabe cu mici și bere, heliportul nu este funcțional. „Nu știm de câte ori a aterizat elicopterul SMURD pe heliport, că au fost zile când a venit și de câte două ori, sau au fost perioade de timp când nu am avut astfel de transferuri. De exemplu când a fost Festivalul Berii nici nu a putut ateriza acolo, dar nici nu am avut nevoie, pentru că au fost tarabele sau ce a mai fost acolo și am primit adresă că va ateriza pe terenul numărul 2 de la stadion”, a declarat Dan Vâlceanu, manager Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

INVESTIŢIE

La o simplă căutare pe Internet putem vedea cu toţii cum arată un heliport construit într-o altă localitate din ţară sau din străinătate. Acesta este vizibil de la mare distanţă, atât din aer, cât şi de la nivelul solului, ceea ce nu este cazul parcelei de beton din Târgu Jiu, care poată „ilegal” numele de heliport.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: