Hidroelectrica va încheia anul pe pierdere

"În 2012 vom înregistra un minim istoric de producţie, de 12 TWh. Insolvenţa ar fi mers foarte bine, dar cu seceta nu ne putem lupta. Astfel, pierderile ar putea ajunge la 100 de milioane de euro în 2012", a spus Remus Borza, şeful Euro Insol, adminis­tratorul judiciar al Hidroelectrica. Prognozele făcute acum diferă mult faţă de cele de la începutul insolvenţei Hidro­elec­trica, atunci când erau estimate profituri de 100 de milioane de euro până la sfârşitul acestui an.

Mai mult, deşi anul trecut compania a raportat un câştig net de 1,5 milioane de euro la afaceri de circa 713 milioane de euro, cei care ţin acum frâiele producătorului de energie spun că de fapt calculele au fost greşite şi că în 2011 Hidroelectrica a avut o pierdere de 124 de milioane de lei (aproape 30 de milioane de euro). KPMG, una dintre cele mai mari firme de audit şi consultanţă din lume, a semnat raportul auditorului pe 2011. Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, spune că firma KPMG a recunoscut că a greşit, în prezent producătorul de energie fiind în căutarea unei alte companii de audit.

"Compania trebuia să înregistreze anul trecut o pierdere de 124 de milioane de lei. Acum au fost rectificate situaţiile financiare pentru că nu au fost incluse amortizările de 138 de milioane de lei. Aşa a ieşit compania pe profit. La rândul său, KPMG a recunos­cut că a greşit şi în acest moment am un punct de vedere şi de la Deloitte", a explicat Borza. Compania a fost pe pierdere şi în primele şase luni ale anului, iar la finalul lui 2012 ar putea marca un minus de 100 de milioane de euro, rezultat negativ care-l depăşeşte şi pe cel din 2003, un an rămas în istorie pentru seceta devastatoare. (M.M.)

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: