BĂTAIE DE JOC! Transloc dă jos călătorii cu trei staţii mai devreme

Bătaie de joc fără precedent a societăţii de transport public a Primăriei Târgu Jiu, la adresa călătorilor. Este vorba de târgujienii care merg în Drăgoieni şi care de câteva zile sunt obligaţi să coboare cu trei staţii mai devreme. Deşi au plătit biletul întreg, târgujienii mai merg un kilometru pe jos până la cap de linie, pentru că Transloc nu a plătit rovigneta pentru autobuzul respectiv. Şi asta în condiţiile în care preţul călătoriei a fost majorat în această vară de la 1,5 lei la 2 lei.

Zeci de târgujieni care sunt nevoiţi să meargă la Bălăneşti trebuie să parcurgă o parte din drum pe jos, pentru că autobuzele de la Transloc Târgu Jiu nu mai pot ieşi din oraş. Autobuzele opresc la staţia Pădurea Drăgoieni, de frică să nu primească amendă pentru lipsa rovignetei.

Călătorii nu înţeleg de ce plătesc biletul întreg dacă societatea nu îşi onorează obligaţia, aceea de a-i transporta până la ultima staţie. „Nu ştiu de ce nu mai merge până la intersecţia cu Bălăneşti. Am auzit că trebuia o rovinietă plătită. Acum ne lasă aici şi nu avem încotro, trebuie să mergem pe jos. Pe bilet dăm doi lei, dar mergem pe jos aproape 1 km. E  greu, că sunt şi oameni cu copii”', susţine o pensionară.

O alta se plânge că din pensia şi aşa mică, trebuie să plătească şi biletul pentru un serviciu care nu îi este asigurat şi trebuie apoi fie să facă autostopul, fie să meargă pe jos. „,Am rămas aici, la Pădure, nu ştiu cu ce o să ajung. Trebuia să merg până la capăt, dar acum nu ştiu de ce nu mai merge. Am înţeles că este o problemă cu rovinieta. Biletul îl plătim întreg din pensia şi aşa foarte mică'', susţine o altă pensionară.

Situaţia durează de mai multe zile, iar unii călători au sesizat şi Primăria Târgu Jiu, la telefonul 984. Cu toate acestea, nu s-a schimbat nimic. „Cel mai mult mă deranjează că nu ne spun nimic atunci când luăm biletul sau când ne urcăm în autobuz. Ar trebui să fim preveniţi, poate am lua un microbuz. Avem bagaje şi suntem cu copiii după noi, este greu să mergem un kilometru pe jos”, a spus un târgujian.

Suntem filmaţi şi amendaţi

Vasile Căilean, directorul societăţii Transloc, recunoaşte că există o problemă cu rovigneta la autobuze, dar dă asigurări că problema se va rezolva în câteva zile. Dar până atunci, cetăţenii nu au altă soluţie decât să meargă pe jos, pentru că  autobuzele întorc la staţia „Pădurea Drăgoieni''. „În două-trei zile se lămureşte problema cu rovigneta, că noi suntem scutiţi de plata acesteia. Este o chestie pur legislativă şi trebuie să o rezolvăm cu cei de la Direcţia de Drumuri Naţionale, pentru că noi în momentul în care am trecut de zona hanului, suntem filmaţi şi suntem amendaţi'', precizează directorul Transloc. 

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: