S-a dublat numărul profesorilor care plătesc impozit pe veniturile din meditaţii

22 de profesori care oferă meditații elevilor la diferite discipline didactice sunt înregistrați la Direcția Generală a Finanțelor Publice Gorj ca persoane fizice autorizate. Creșterea față de anul trecut este semnificativă, numărul de cadre didactice intrate în legalitate fiind mai mult decât dublu. În anul 2011 se aflau în evidențele instituției doar 10 profesori care desfășurau activități de meditații.

Obligațiile care le revin în urma înregistrării ca persoane fizice autorizate sunt depunerea declarației de venit estimat în momentul în care încep activitatea și declararea la organul fiscal competent a veniturilor realizate din activitatea de meditații.

Ion Cupă, directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj, a explicat care sunt impozitele datorate statului: „Cota de impozit pe care o achită este de 16%, iar impozitul se plătește trimestrial  în tranșe egale, până la data de 25 a ultimei luni din fiecare trimestru”.

Potrivit lui Ion Cupă, creșterea numărului de profesori care oferă meditații într-un cadru legal „reprezintă un semnal pozitiv cu privire la responsabilitatea tot mai ridicată pe care o manifestă această categorie de contribuabili”. Cupă şi-a exprimat speranţa că exemplul lor va fi urmat și de alte persoane care realizează venituri din activități independente. „De asemenea, prin includerea în rândul persoanelor fizice autorizate a unui număr cât mai mare de contribuabili se realizează și cel mai important obiectiv al Direcției Generală a Finanțelor Publice Gorj, și anume creșterea veniturilor încasate la bugetul de stat“, a adăugat directorul Ion Cupă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: