Hidrosind începe astăzi protestele de stradă

Federaţia Sindicală Hidrosind a anunţat că 200 de persoane vor picheta joi sediul Hidroelectrica, între orele 12:30 – 14:30, printre nemulţumiri numărându-se disponibilizările de personal anunţate săptămâna trecută de către administratorul judiciar al producătorului de energie, Remus Borza.

"Prin acest protest dorim să atragem atenţia opiniei publice asupra măsurilor abuzive luate de administratorul judiciar. Poziţia de forţă adoptată de acesta în discuţiile cu reprezentanţii salariaţilor nu poate fi acceptată. Disponibilizările de personal care afectează o mare parte a sistemului energetic, nu doar Hidroelectrica, reducerea la zero a programului de investiţii, reducerea programului de mentenanţă la o valoare care pune în pericol exploatarea în siguranţă a echipamentelor hidroenergetice, reorganizarea Filialelor Hidroserv într-o formă care nu are la bază o analiză tehnico-economică, se datorează încăpăţânării administratorului judiciar de a lua masuri după bunul său plac, fără a ţine seama de opinia partenerului de dialog social” se arată în comunicatul transmis miercuri de preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea.

Hidrosind atrage atenţia Preşedinţiei şi Guvernului României asupra „consecinţelor nefaste pe care le va avea gestionarea dezastruoasă a insolvenţei Hidroelectrica asupra sistemului energetic şi a întregii economii, iar responsabili sunt cei care tolerează această situaţie, nu salariaţii societăţii”. Acţiunile Hidrosind vor continua prin forme inedite de protest, dar cu respectarea legislaţiei şi fără a pune în pericol siguranţa sistemului energetic.

Remus Borza a anunţat în 17 ianuarie că aproximativ 500 de angajaţi ai Hidroelectrica vor fi disponibilizaţi până la 30 iunie 2013, pentru a eficientiza activitatea companiei. Reprezentantul Euro Insol a mai spus că Hidroelectrica are în plan fuziunea celor opt Hidroserv-uri într-o singură entitate. În ceea ce priveşte data la care Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă, ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, a declarat marți seara, la Realitatea TV, că acest lucru s-ar putea întâmpla până la sfârșitul primului semestru din acest an, adăugând că producătorul de energie a încheiat anul trecut cu un profit de 20 milioane de euro.

COMPANIE

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a intrat în insolvenţă în luna iunie a  acestui  an. Capitalul  social  al  Hidroelectrica  este  deţinut  de  statul  român  prin  Ministerul  Economiei în proporţie de 80,0561% şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 19,9439%.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: