Hidrosind se opune formării companiilor energetice

Sindicaliştii de la Hidroelectrica din Târgu-Jiu au protestat ieri o oră în faţa Prefecturii, împotriva divizării societăţii.

Treizeci de sindicalişti de la Hidrosind au protestat ieri timp de o oră în faţa Prefecturii Gorj semn că dezaprobă divizarea Hidroelectrica. Sindicaliştilor din Gorj li s-au alăturat şi alţii din 13 judeţe din ţară. Sindicaliştii gorjeni au înaintat prefectului o petiţie prin care îşi exprimau dezacordul pentru divizarea societăţii odată cu formarea celor două companii energetice. Guvernul va analiza în perioada următoare posibilitatea aprobării unei ordonanţe de urgenţă prin care vor fi constituite cele două companii energetice.

Companiile energetice, funcţionale până în decembrie

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat într-o vizită la Târgu-Jiu că cele două companii vor fi funcţionale până la finalul anului. Două sucursale ale Hidroelectrica, SH Vâlcea şi SH Slatina vor fi în componenţa primei ompanii iar restul sucursalelor Hidroelectrica, adică sucursalele Sebeş, Buzău, Târgu-Jiu, Caransebeş, Haţeg, Argeş, Cluj, Bistriţa, Sibiu vor fi în cea de-a doua.

Aceştia amintesc faptul că Hidroelectrica a fost nominalzată pe locul al cincilea în topul celor mai importante companii din ţară iar alăturarea cu alte societăţi. „Hidroelectrica este o companie serioasă. Unii s-ar putea folosi de acest lucru. Spre exemplu, complexul Rovinari are termen 2011 pentru rezolvarea problemelor de mediu. Ei încearcă să ia credit dar nu li se dă, dar, Hidroelectrica ar putea lua. Ar lua bani pe spinarea noastră“, a spus Nicu Turtoi, sindicalist.

„Companii energetice = Utopie“

Înarmaţi cu afişe sugestive, oamenii povesteau supăraţi despre ordonanţa de urgenţă aflată pe masa Guvernului. „Companii energetice=Utopie“, „Nu distrugeţi Hidroelectrica“, „Averea poporului în mâna dilentanţilor“, sunt câteva dintre mesajele postate de sindicalişti. Cei peste 250 de angajaţi de la Hidroelectrica Târgu-Jiu se tem că vor fi sistate investiţiile şi că societatea „va fi falimentară“.

„Suntem împotriva divizării Hidroelectrica. Se termină cu investiţiile şi cu totul. Poate vor fi făcute şi restructurări. Avem exemplul Petromului care s-a privatizat şi uitaţi cum este acum“, a declarat liderul de sindicat, Dan Ştiucă.

Sindicalistul mai crede că numai minerii ar avea de câştigat de pe urma alăturării în aceeaşi companie pe motiv că ar mai putea scăpa de disponibilizări.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: