Hienele se întorc

Când s-a sinucis Mădălina Manole, am scris aici despre jurnaliștii necrofagi care-și mai hrănesc puțin notorietatea din stârvul cald încă al artistului. La o scară mai mică, același lucru s-a întâmplat ieri cu Mălina Olinescu. Cine vorbise în ultimii 10 ani despre Mălina Olinescu, până să se omoare- Nimeni. Vorba mea, într-o postare pe Facebook: Mălina Olinescu s-a dus să nu știe nimeni ce mai face în Rai. Dacă mă întrebați pe mine, cine spune că Mălina Olinescu s-a sinucis pentru că a vrut să-și sporească celebritatea e un bou. Dacă îi întrebați pe prietenii ei buni, de asemenea. Chiar au spus-o. Nu era deloc frustrată de scăderea în vizibilitate din ultima perioadă, ani în care nu a mai auzit nimeni de ea. Problemele ei erau de ordin sentimental.

Lucian Mândruță nu știe chestiile astea, probabil. Sau, dacă le știe, preferă să nu le bage în seamă, de dragul de-a părea inteligent. Mândruță a zis cam așa, la el pe Facebook, declarație preluată imediat de toate tabloidele de doi lei: ”Nu intelegeti- Noi am omorat-o pe Malina Olinescu. Noi, astia care-am facut din Madalina Manole o celebritate mai mare in mormant decat in viata. Iar acum, cu circul care urmeaza in presa, nu facem decat sa construim motive pentru urmatorii sinucigasi semi-celebri, dezamagiti de viata, dar cu mari sperante pentru posteritate.” Să mori tu, mă, Mîndruță-! Ah, chiar așa! Tu te-ai gândit la modalitatea asta de a-ți revitaliza (ce cuvânt nepotrivit, știu!) celebritatea- Merită să iei asta în considerare. Nu de alta, dar la ce emisiuni de umor (-!) faci, chiar ar fi cazul să întreprinzi ceva mai curajos. E clar că metodele convenționale nu au efect.

Oricine își învinge instinctul de conservare și se sinucide este un om cu probleme psihice. Problemele acelea psihice sunt singura și adevărata explicație a acestor acțiuni. În special în cazul acelora care se aruncă de la etaj, lucru pentru care-ți trebuie o doză de nebunie superioară celei necesare în sinuciderile tradiționale. Și la explicația asta trebuie să ne oprim. Și să dăm dovadă, măcar în perioada asta, de puțin cumpătare, compasiune și discreție.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: