Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump în sondaje

illary Clinton, favorită la învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale din SUA, îl devansează la ora actuală în sondaje pe contracandidatul ei republican Donald Trump, relatează joi agenția EFE, după publicarea a două sondaje.

Conform primului sondaj, publicat de postul CNN, 56% dintre cei intervievați s-au exprimat în favoarea lui Hillary Clinton, în timp ce Trump ar obține sprijinul a 42%.

De asemenea, 51% dintre persoanele chestionate consideră că fostul secretar de stat înțelege mai bine problemele clasei mijlocii, aceeași părere despre Trump fiind exprimată de numai 36%. Solicitați să desemneze cel mai bun viitor 'comandant suprem', 55% dintre cei chestionați au ales-o pe Hillary Clinton și numai 36% pe Trump.

Un alt sondaj, publicat de Universitatea Monmout (statul New Jersey), îi dă lui Clinton un avans de zece procente în fața lui Trump, ei fiind cotați cu 48% și respectiv 38% din intențiile de vot.

Dar acest sondaj mai relevă că Hillary Clinton l-ar învinge nu doar pe Donald Trump, ci și pe principalul rival al acestuia din urmă la învestitura republicană, senatorul Ted Cruz, deși în acest caz diferența ar fi mai mică, de 45% față de 40%.

Vizualizări: 784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: