Hoară comentează raportul ANAF la complexurile energetice

Marcel Hoară, secretar de stat în Ministerul Economiei, reaminteşte că în perioada în care era preşedinte al Consiliului de Administraţie al CE Rovinari, Corpul de Control al unităţii i-a semnalat neregulile pe care le arată raportul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Marcel Hoară a trimis documentele mai departe către organele statului. Acum, aşteaptă ca justiţia să-şi facă datoria şi să recupereze prejudiciul de peste un milion de euro. Hoară comentează jaful făcut de avocaţii Casei de avocatură Şova la CE Turceni şi CE Rovinari

Raportul ANAF a demonstrate că avocaţii Casei Şova şi-au dat din oficiu ore pe care nu le-au lucrat. Ce părere aveţi de acest lucru?

Sunt nişte lucruri aberante, să pontezi că ai lucrat 26 de ore din 24 şi este de-a dreptul jenant. Vorba ceea, furi, furi, dar până unde şi cât?!

Ce se va întâmpla acum, după ce s-a descoperit acest prejudiciu?

Normal ar fi ca justiţia să îşi spună cuvântul. Încă o dată, la fel ca atunci când mi s-a adus la cunoştinţă de corpul de control situaţia, din perspectiva noastră sau din perspectiva legală, nu putem spune decât că justiţia trebuie să îşi facă datoria, iar cei care sunt responsabili trebuie să plătească.

Vor fi recuperaţi aceşti bani obţinuţi ilegal de către avocaţii Casei de avocatură Şova?

Banii vor trebui recuperaţi, pentru că vorbim de complexuri şi de ce nu, de bunurile noastre, de care sigur, unii şi-au bătut şi îşi bat joc. Îmi aduc aminte şi de lucruri mult mai grave din perspective mea. Faptul că au fost închise contracte fără surse de finanţare, iar în anul 2009 şi 2010 numai noi ştim ce am tras ca să asigurăm finanţarea pentru ceea ce s-a întâmplat la Rovinari pentru forarea şi şlamul dens. Contracte închise total împotriva legii, încă o dată, fără a avea finanţarea în spate. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: