Revoluţie la propriu la Padeş: Morega se ia la harţă cu pesediştii

Dan Ilie Morega şi-a revenit după condamnarea primită de la Înalta Curte şi a început să dea după pesedişti. Îi acuză de începerea campaniei electorale în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea a 190 de ani de la Revoluţia condusă de Tudor Vladimirescu, eveniment care va avea loc duminică la Padeş. Deputatul este decis să nu participe la această manifestare.

Morega spune că nu poate să fie părtaş la politizarea acestui eveniment, dat fiind faptul că au fost chemaţi la manifestare toţi reprezentanţii organizaţiilor pesediste din judeţ. Consideră că aceste acţiuni sunt o blasfemie la adresa ostaşilor căzuţi la datorie. “Anul acesta i-au dat acestei aniversări o foarte mare tentă politică. Participă mulţi politruci chemaţi din tot judeţul. Am informaţii că s-au trimis invitaţii la toate organizaţiile PSD-ului, la toţi primarii, să vină acolo, aşa, la ştaif, ca să refacă drumul lui Tudor, este o blasfemie la adresa celor care s-au jertfit. Nu pot să fiu părtaş la această campanie preelectorală”, a declarat Dan Ilie Morega. Deputatul spune că el a reparat monumentul, primăria din localitate necontribuind nici măcar la plantarea unui gard viu, iar aleea a asfaltat-o pentru că pietrişul a fost folosit în alte scopuri. „Monumentul lui Tudor Vladimirescu l-a făcut Morega, nici preşedintele Consiliului Judeţean, nici alţii. Şi reparaţia lui tot eu am făcut-o. Primăria neavând bani, a turnat asfalt pe alee, trebuia pus pietriş, dar a luat căile altor pietruiri de drumuri, sunt lucruri care mă dor”, a precizat deputatul.   

NEGARE

Primarul comunei Padeş, social-democratul Viorel Nicolescu, neagă politizarea acestei aniversări. „Această manifestare se face din 1966 şi nu poate fi ceva cu scop electoral. Invitaţiile sunt făcute de Prefectură, Consiliul Judeţean, Primăria Târgu Jiu, Padeş şi Vladimir. Deci nu e vorba de primari pesedişti. Sunt invitaţi toţi factorii de decizie şi toţi preşedinţii din partide”, a declarat primarul din Padeş.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: