Morega l-a omagiat separat pe Tudor Vladimirescu

Deputatul Dan Ilie Morega a ţinut să marcheze împlinirea a 190 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu, dar separat de autorităţile judeţului. Morega a depus coroana de flori cu o seară înaintea celorlalţi, fiind însoţit de primarul de la Padeş. Deranjate, autorităţile au dat a doua zi coroana la o parte, pentru a depune altele.

Împlinirea a 190 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu nu putea să treacă neobservată de Dan Ilie Morega. Chiar dacă ieri când au avut loc acţiunile comemorative nu a fost prezent la Padeş, asta nu însemnă cu nu i-a adus şi el un omagiu lui Tudor Vladimirescu. Nu a vrut să citească alocuţiuni aşa cum fac de obicei oamenii politici şi a preferat să-l comemoreze pe Tudor într-un mod mai discret, fără a politiza acest eveniment, după cum a declarat. Sâmbătă seara Morega însoţit de primarul comunei Padeş şi de câţiva copii îmbrăcaţi în costume naţionale a depus o coroană de flori în culorile tricolorului la Monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeş. „Nu puteam să las să treacă neobservată împlinirea a 190 de ani de la Revoluţia lui Tudor. De aici de la Padeş a plecat cu pandurii să se zbată pentru problemele omenirii, probleme asemănătoare cu cele de azi. Am venit să-i aduc un omagiu acum, pentru că sunt sigur că această acţiune va fi politizată duminică de mai marii judeţului şi de politicienii care vor veni şi vor citi care mai de care alocuţiuni de pe foaie, doar ca să facă impresie. Ei nu simt evenimentul în sine. Eu am adus o coroană de flori înainte de manifestarea propriu-zisă, pentru că nu vreau să iau parte la politizarea unui erou al neamului şi al unui eveniment istoric”.

Cu această ocazie, Dan Ilie Morega a constat că Monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeş a început din nou să se degradeze şi, aşa cum a făcut şi în trecut, a promis că va da bani din propriul buzunar pentru a-l reabilita, fără ca primarul să mai aştepte după obţinerea fondurilor.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: