Rotaru dă startul demisiilor din PSD Gorj

Dacă pedeliştii doar se laudă cu demisiile, pesediştii par să fie hotărâţi. Marian Rotaru, vicepreşedintele Partidului Social Democrat Gorj, şi-a dat demisia din formaţiunea politică în urmă cu o săptămână. Acesta susţine că a făcut acest lucru pentru că nu se înţelege cu preşedintele Florin Cârciumaru. Rotaru nu este singurul care vrea să plece din PSD. Şi alţi colegi de-ai săi susţin că până la finele anului vor abandona tabăra social-democrată pentru că nu găsesc înţelegere la lideri.

Primul care a avut curajul să plece din PSD Gorj este primarul localităţii Leleşti, însă liderii partidului refuză să accepte. „Aştept să vină domnul preşedinte Ponta, cu care voi discuta şi care cred că va înţelege că nu mai pot rămâne. Sincer nu ştiu de ce nu îmi acceptă demisia. Oricum nu există nicio şansă să mă răzgândesc”, susţine Rotaru.

Motivele plecării acestuia sunt neînţelegerile cu Florin Cărciumaru, preşedintele partidului, pe care-l acuză de faptul că nu ţine legătura cu membrii din teritoriu şi face doar ceea ce îi dictează propria conştiinţă. „Eu când m-am înscris în PSD am crezut că se merge pe colaborare şi pe înţelegere, dar nu e aşa. Domnul preşedinte Cărciumaru refuză să vorbească cu noi, am avut ceva probleme şi l-am chemat să discutăm, a refuzat efectiv. Nu mai vreau să rămân în PSD, e decizia mea şi cred că cel mai bine e să plec”, adaugă Rotaru.

Rotaru va pleca la UNPR?

Cât priveşte cariera politică a lui Marian Rotaru, acesta susţine că a primit deja oferte de la alte partide politice, inclusiv de la UNPR. Va analiza opţiunile pe care le are şi se va hotărî dacă la următoarele alegeri va candida ca independent. „Oferte vă daţi seama că fiecare primar cu rezultate primeşte. Sunt câteva partide care m-au contactat. Este inclusiv UNPR-ul. Am avut o discuţie cu dumnealor, dar mai mult de atât nu vă pot spune, pentru că nu ştiu ce va fi până la alegerile din 2012”, susţine Rotaru.

DEZERTĂRI

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, confirmă că va pleca şi el dacă nu va fi candidat la deputăţie. „Am declarat la un moment dat că voi pleca din PSD dacă nu voi avea susţinerea partidului pentru candidatura mea ca deputat pe colegiul din care primăria face parte. Aşa voi face. Mai sunt şi alţii. Veţi vedea spre sfârşitul anului. Mai e puţin până la alegeri şi vor fi mulţi colegi de-ai mei care vor pleca cu o lună înainte de la PSD, pentru a nu-şi pierde mandatul de primar. Merg la orice partid politic, fie aflat la putere, fie din opoziţie, care mă va susţine”, declară Bucurescu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: