Honcilă a cerut instanței să revină lângă familie

Bărbatul din Rovinari acuzat de șantaj și aflat de câteva luni în arest preventiv a cerut Tribunalului Gorj să fie judecat sub control judiciar. Alexe Cătălin Honcilă a spus că își regretă fapta și a cerut instanței să țină cont de faptul că și-a întemeiat o familie. Solicitarea i-a fost respinsă pe 15 februarie.

Honcilă a fost acuzat de infracțiunile de șantaj, răzbunare pentru ajutorul dat justiției și ultraj, toate săvârșite în concurs real și în stare de recidivă.

Acesta este în arest preventiv din septembrie 2020 și a fost deja trimis în judecată. Honcilă este acuzat că, pe 16 august anul trecut, sub amenințări cu acte de violență și distrugerea autoturismelor, a solicitat unei persoane suma de 200 Euro. Amenințarea a fost reluată câteva zile mai târziu.

De asemenea, pe 25 august 2020 ar fi amenințat cu moartea un polițist din Târgu Jiu.

“Judecătorul a constatat că privarea de libertate a inculpatului este necesară și datorită faptului că datele referitoare la fapte sunt de natură a crea un sentiment de insecuritate, credința că justiția nu ar acționa îndeajuns împotriva infracționalității, luarea măsurii arestării preventive impunându-se în aceste condiții ca o ripostă fermă din partea statului, pentru a nu se crea neîncrederea în capacitatea instituțiilor judiciare de a lua măsurile necesare pentru prevenirea pericolului pentru ordinea publică”, se arată în documentul de la instanță.

Decizia Tribunalului Gorj de menținere a arestului preventiv este definitivă. (A.A.)

Vizualizări: 1,874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: