Horaţiu Gorun şi-a cerut suspendarea din funcţie. „Am de ales”

Şeful Direcţiei de Sport şi Tineret Gorj, Horaţiu Gorun, şi-a cerut suspendarea din funcţie. Gorun a iniţiat acest demers după ce a fost desemnat decan interimar la Facultatea de Știinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Horaţiu Gorun conduce Facultatea de Știinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică de circa trei săptămâni. Postul a devenit vacant după ce Sorin Purec, fostul decan, şi-a depus demisia din motive personale. Horaţiu Gorun lucrează în cadrul Direcţiei de Sport şi Tineret Gorj de 13 ani, dar este şi dascăl în cadrul UCB încă din anul 2001.

Pentru că nu poate ocupa ambele funcţii, Horaţiu Gorun a trebuit să aleagă. Astfel, a decis să se suspende din funcţia de director al Direcţiei de Sport şi Tineret Gorj. „Am solicitat suspendarea pentru o perioadă de 6 luni. Acum, depinde şi de ce va zice Ministerul, dacă îmi acordă suspendarea. Aştept răspunsul ministrului, zilele acestea trebuie să vină. În mod normal, nu cred că vor fi probleme”, a declarat Horaţiu Gorun.

Dacă solicitarea va fi aprobată, Direcţia de Tineret şi Sport ar putea fi condusă de consilierul superior Robert Doicaru, fost şef al Direcţiei de Sport pe vremea când încă nu se unise cu Direcţia de Tineret.

Postul de decan al Facultăţii de Știinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică a fost scos la concurs, iar selecţia se va încheia în data de 18 octombrie. Horaţiu Gorun spune că nu exclude participarea la concurs. „Nu m-am hotărât dacă voi candida, mai este timp să mă hotărăsc. Trebuie să aleg, amândouă nu merg. Am perioada aceasta în care trebuie să decid”, a explicat Gorun.         

Horaţiu Gorun este fiul preşedintelui Senatului UCB, Adrian Gorun. Acesta spune că nu există vreun conflict de interese, pentru că decanul se subordonează direct rectorului.

Vizualizări: 3,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: