Zeci de şcoli fără autorizaţii

Zeci de şcoli fără autorizaţie de securitate în caz la incendiu şi fără aviz de funcţionare de la Direcţia pentru Sănătate Publică. Este situaţia unităţilor de învăţământ din Gorj, verificate înainte de începerea anului şcolar. În ciuda acestei statistici, nimic nu pune în pericol elevii în clase, este asigurarea venită de la specialişti.

„Faţă de anul trecut, lucrurile stau mai bine. Este o chestiune care ne linişteşte, dar ne provoacă pentru la anul să începem mai devreme aceste evaluări. 2% din unităţile de învăţământ funcţionale la nivelul judeţului Gorj nu au autorizaţie de funcţionare de la DSP. Se referă la unităţile care sunt în procedură de reabilitare, modernizare”, a anunţat prefectul Ciprian Florescu.

Pe lângă acest lucru, sunt zeci de şcoli pentru care pompierii nu au eliberat încă autorizaţii de securitate în caz de incendiu. „Mai sunt 30 care necesită autorizaţie. Sunt prinse unele dintre ele în Programul de Dezvoltare Locală. Vom găsi soluţii împreună cu primarii astfel  încât, până la sfârşitul anului viitor, să nu mai avem şcoli fără autorizaţie”, a explicat Augustin Malacu, inspectorul şef al ISU Gorj. (M.M.)

Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: