Mătăsari: Lucrările la apă şi canalizare, în linie dreaptă

Cea mai mare investiţie de la nivelul comunei gorjene Mătăsari este aproape de finalizare. Este vorba de reabilitarea sistemelor de apă şi canal în zona de centru a comunei. Autorităţile locale estimează că lucrările vor fi definitivate până la sfârşitul acestui an.

Investiţia constă în reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi de canalizare în satul Mătăsari şi în zona blocurilor, în totalitate. Lucrările sunt executate de o firmă din judeţul Vâlcea, SC Govora, însă au fost licitate separat. Modernizarea reţelei de apă în zona blocurilor din Mătăsari a reprezentat o prioritate pentru autorităţile locale. Investiţia, în valoare de un milion de euro, a fost demarată în 2016. Lucrarea este finanţată din fonduri de la bugetul local.

Lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare se ridică tot la circa un milion de euro. Este vorba de bani guvernamentali, atraşi prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Proiectul prevede reabilitarea sistemului de canalizare în aceleaşi zone unde se execută şi lucrările de modernizare a reţelei de apă potabilă. În plus, va fi refăcută inclusiv infrastructura afectată de lucrări.

Lucrările sunt în plină desfăşurare, iar autorităţile locale speră să facă recepţia cât mai repede. „În acest moment se execută lucrări la reţelele de apă şi canal la intrarea în Mătăsari dinspre Dragoteşti. La apă, lucrările sunt puţin întârziate, la canal sunt în grafic. Sperăm ca executantul lucrărilor să le finalizeze până la sfârşitul acestui an”, a declarat Gheorghe Gaşpăr, primarul comunei Mătăsari.

Autorităţile locale se pregătesc de demararea unei noi investiţii. Este vorba de înfiinţarea unui sistem de apă care să alimenteze satul Croici. Primăria a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, valoarea proiectului fiind de circa 3 milioane de lei. Investiţia prevede realizarea unui foraj, înfiinţarea unei staţii de tratare, a unei staţii de pompare, dar şi amenajarea unui bazin de 100 de metri cubi, plus reţelele de distribuţie. Lucrările au fost licitate şi urmează să fie desemnat constructorul.

Vizualizări: 4,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: