Hossu: CEO, adus în insolvenţă ca să fie vândut pe nimic

„La salarii, indiferent ce se va întâmpla, nu se va umbla. De asemenea, nu vom fi de acord să dăm oameni afară“, este mesajul cu care minerii şi energeticienii au fost primiţi ieri la miting în Piaţa Prefecturii. Aceste cuvinte pronunţate de directorul general Laurenţiu Ciurel răsunau în boxele amplasate în piaţă. S-a strigat „Jos Ciurel“, „Jos Ponta“, dar nu a fost uitat nici preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. La mitingul salariaţilor din CE Oltenia a participat şi preşedintele Confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care a cerut demisia directorului Laurenţiu Ciurel. Acesta spune că felul în care este condusă compania dă impresia că se doreşte vânzarea pe nimic.

Câteva sute de protestatari au participat la mitingul din Piaţa Prefecturii. În fruntea oamenilor au fost sindicaliştii Dan Pîrvulescu, Constantin Mitrescu, Nelu Roşca, Nicolae Bădiţa, dar şi liderul „Cartel Alfa“, Bogdan Hossu. Sindicaliştii din CE Oltenia s-au arătat dezamăgiţi de slaba participare, mitingul fiind autorizat pentru 3000 de oameni. S-au dat şi două motive: prelungirea programului minerilor de la schimbul I, care au fost nevoiţi să rămână şi la schimbul II, dar şi codul portocaliu de ploi. Într-adevăr, mitingul s-a terminat mai devreme cu o jumătate de oră din cauza ploii.

În discursurile lor, sindicaliştii au bătut obrazul minerilor care se plâng că li se taie drepturi, dar nu au ieşit în stradă. „Dacă staţi în pat la ora asta şi vă e bine, pe viitor nu va fi bine“, a fost mesajul liderului de la Roşiuţa, Nelu Roşca. „Cei care ne spun haideţi să ieşim în stradă nu se află aici“, a spus şi Mitrescu. Dan Pîrvulescu a avertizat că, dacă minerii nu vor reacţiona, lucrurile vor merge din ce în ce mai rău. „A crescut productivitatea muncii, dai afară 3.000 de oameni şi scazi veniturile cu 10%!“, explică situaţia, pe scurt, sindicalistul Dan Pîrvulescu.

S-a spus despre acest protest că este unul politic, astfel că unul dintre lideri a vrut să lămurească lucrurile: „Nu facem campanie niciunui partid. Opoziţia e inexistenţă, iar Puterea prea bine organizată. Jos Iohannis“, a strigat Nelu Roşca. Angajaţii prezenţi la miting s-au arătat revoltaţi de declaraţia lui Laurenţiu Ciurel, care a spus că face eforturi să nu mai taie din salarii. „Nu suntem aici pentru o majorare salarială. Vrem să ne dea suta de lei pe care a promis-o în februarie“, spune un salariat.

protest_1

Pîrvulescu: Ciurel a avut privilegiul de a fura cu Ponta

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, prezent la mitingul minerilor şi energeticienilor, a cerut demisia managerului Ciurel, care nu a respectat promisiunea făcută în faţa ministrului Energiei, aceea de a da cota de cărbune în bani şi de a majora adaosul salarial de la 250 la 350 de lei pe lună, deşi productivitatea muncii a crescut. Ciurel a spus zilele trecute la o emisiune că nu a promis aceste majorări, ci doar că va analiza cererile respective. „Compania are posibilitatea să vă dea drepturile, dar directorul nu vrea. Cerem demisia acestui director incapabil. Schimbarea e unica soluţie“, a spus Bogdan Hossu. El a mai declarat că, din informaţiile pe care le are, Ciurel rezistă în funcţie pentru că este o cunoştinţă a premierului Victor Ponta: „Nu se iau măsuri pentru că managerul este o cunoştinţă a domnului prim-ministru şi nu a fost rezultatul unui concurs de competenţă. Să nu uităm că un management privat trebuie făcut cu instituţii care au ce pierde, o persoană fizică, care nu depune nici un gaj, nu are nimic de pierdut“.

„Ciurel a avut privilegiul să fure cu Ponta şi a fost menţinut în această companie“, a completat Pîrvulescu. Bogdan Hossu a mai spus că sindicatele sunt îngrijorate pentru că societatea nu merge într-o direcţie bună din punct de vedere economic şi, mai mult, managerul apare anchetat în diverse contracte dubioase. „Îngrijorarea pleacă de la faptul că actuala conducere nu are performanţa necesară pentru a ajunge compania unde trebuie. Nu este numai problema disponibilizărilor, ci şi a parametrilor economici, care nu corespund contractului de management. Nu am văzut contractul de management, dar faptul că s-a pierdut o cotă de 30% piaţă ne îngrijorează. Mai mult, contractele dubioase pentru care este anchetat managerul, legate de ventilaţia de bani prin vânzarea sub preţul pieţei a unor produse, ne dă impresia că este un mod voit de a aduce compania într-o situaţie de insolvenţă pentru a fi vândută pe nimic, probabil unor grupuri de interese“, a declarat Bogdan Hossu.  

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: