Sute de mineri plătesc apa caldă cu tichete de cărbune

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a început să producă agent termic din cărbunele ridicat de la cariere CE Oltenia din zonă, în baza tichetelor depuse de salariaţii companiei, clienţi ai uzinei, în vederea compensării. Circa 300 de tone de cărbune au fost ridicate până în prezent şi sunt făcute programări pentru ridicarea a încă 3000 tone de cărbune în următoarea perioadă. Aceste cantităţi de cărbune vor asigura necesarul de materie primă pentru producerea agentului termic pentru două luni, spune conducerea uzinei.

Circa 350 de salariaţi ai CE Oltenia din zona Motru au depus cereri la unităţile miniere unde lucrează, prin care au şi-au exprimat acceptul ca UATAA Motru să ridice cota de cărbune de 10 tone, compensând astfel datoriile pe care le au faţă de uzină. Primele sute de tone cărbune au fost deja ridicate şi aceste cantităţi sunt folosite în prezent pentru producerea agentului termic furnizat la nivelul municipiului. Zilnic, uzina foloseşte o cantitate de circa 70 de tone de cărbune pentru producerea apei calde pentru cetăţenii din Motru. "Suntem în plină funcţionare cu cărbunele de la salariaţii complexului. Noi, prin împuternicirea dată de salariaţi, ridicăm cărbunele şi facem compensarea cu datoria pe agentul termic. Practic, de pe 5 septembrie UATAA Motru a început să ardă cărbunele provenit din voucherele angajaţilor CE Oltenia. Până acum am luat de vreo două ori, 6 vagoane, circa 300 de tone au intrat la noi", a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

UATAA nu mai cumpără cărbune până în noiembrie

Circa 900 de salariaţi ai CE Oltenia sunt din Motru şi beneficiază de agent termic. Conducerea UATAA Motru estimează că la finalul acţiunii vor fi circa 500 care vor opta pentru compensarea datorilor cu cele 10 tone de cărbune aferente cotei oferite de companie. Directorul unităţii, Eugen Corcoaţă, spune că sunt mulţi mineri care au vândut tichetele. "Avem 350 de persoane care şi-au exprimat dorinţa şi care şi-au depus voucherele pentru a folosi cărbunele şi a compensa cu datoriile pe energie termică. Din păcate, am înţeles că sunt mulţi salariaţi care au înstrăinat aceste vouchere, vorbesc de cei care au datorii la agentul termic. Noi estimăm că 400-500 de vouchere vor intra, deci undeva la 4000-5000 de tone, suficiente ca să asigurăm apa caldă pe lunile septembrie şi octombrie, urmând ca noi să găsim soluţii astfel încât să achiziţionăm cărbune din noiembrie, pentru funcţionarea de iarnă", a mai spus conducătorul uzinei. 

PROCEDURĂ

Salariaţii CE Oltenia care doresc să-şi compenseze datoriile faţă de uzină cu cele două tichete de 5 tone oferite de companie trebuie să le depună împreună cu o cerere prin care împuternicesc uzina să ridice cota ce le revine. Unitatea respectivă înregistrează aceste tichete, face o programare şi le transmite compartimentului desfacere. De menţionat este faptul că transportul cărbunelui este asigurat de către uzină.

uataa

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: