Roşca: Şefii din CEO câştigă cât toţi angajaţii unei cariere

Liderul de sindicat de la Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, spune că cei 12 şefi din CE Oltenia câştigă împreună cât cei 700 de mineri de la o carieră. Afirmaţia vine după ce directorul general Laurenţiu Ciurel a spus că nu dă nici un ban în plus şi că, din contră, face eforturi să nu taie din venituri.

Nelu Roşca, sindicalist în zona Motru, a comentat afirmaţiile directorului general Laurenţiu Ciurel, care a spus că nu poate da nici un ban în plus, minerii cerând încă o sută de lei la adaosul lunar şi cota de cărbune în bani. Sindicaliştii susţin că banii pe care îi cer există deja în bugetul de venituri şi cheltuieli. „Se preconizează zile negre pentru domnul Laurenţiu Ciurel. El a tot strâns bani pentru zile negre, pentru domnia sa. În ceea ce priveşte acea anomalie că nu sunt bani de salarii, e o absurditate. Noi nu am solicitat bani în afara bugetului de venituri şi cheltuieli. Ori va da banii de bună voie, ori îi va da prin hotărâre judecătorească“, a declarat şi sindicalistul din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu. 

Ciurel a spus şi că trebuie să pună bani departe pentru certificatele de carbon. Liderii îl sfătuiesc să ia din alte părţi, nu de la mineri.  „Conform situaţiei economice prezentate de dumnealor, banii la care noi facem referire sunt aprobaţi în buget. Legat de a pune bani deoparte pentru zile negre nu-l contrazicem, numai că ar trebui să ia milionul ala de la consultanţă şi mai sunt şi alte zone de unde să ia bani. Dacă dumnealui are salariul pe care-l are, tăierea pe care a făcut-o salariaţilor nu înseamnă foarte mult“, a spus Roşca. Liderul sindical a comparat veniturile celor şapte supraveghetori şi ale celor cinci directori cu cele ale unei cariere întregi. „Veniturile Directoratului şi Consiliului de Supraveghere reprezintă salariile la o carieră cu 700 de salariaţi. Câştigă 12 persoane cât câştigă o carieră. E mult sau mai puţin? De ce nu taie de unde trebuie?“, se întreabă acesta.

DSC_0166

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: