Hoţ pus la punct de un veteran de război din Mătăsari

Noapte de coşmar pentru un pensionar din Gorj, care s-a trezit luni seara atacat în propria-i casă de un individ care rămăsese necunoscut până ieri. Victima, un dascăl care a luptat pe front în al doilea război mondial, a reuşit acum să îşi trântească agresorul la pământ şi să scape doar cu o tăietură pe faţă. Hoţul voia să îi ia banii din pensie şi televizorul din casă, dar s-a ales, în cele din urmă, doar cu o fugă la sănătoasa.

Bătrânul agresat are 87 de ani şi locuieşte singur în satul Croici, de la Mătăsari. Toţi oamenii de acolo îl respectă pentru că le-a fost învăţător aproape tuturor şi nimeni nu-şi dă seama cine ar fi putut să se gândească să îi facă rău. Nicolae Căruntu stătea în casă luni seara când s-a trezit cu cineva care îi forţa geamul de la cameră pentru a-i fura televizorul la care el se uita. Fost luptător pe front, bătrânul a reuşit să opună o rezistenţă fizică la care mai mult ca sigur hoţul nu se aştepta. „Mă luptai cu el pentru că apucai să îl văd. Se sparse un obiect la mine în tindă, o vază despre care el nu ştia şi pe care a atins-o atunci când a vrut să forţeze geamul. A vrut să scoată televizorul pe acolo şi eu atunci m-am luat cu el la trântă şi l-am zvârlit peste prispă. A apucat să mă taie cu cuţitul pe aici pe faţă, că el probabil a vrut să mă taie la gât, dar nu a nimerit. După aia a fugit. Nu am apucat să văd cine era pentru că avea o căciulă trasă pe faţă şi o giacă neagră, iar afară fiind întuneric nu am văzut multe”, povestea bătrânul veteran.

Vecinii i-au sărit în ajutor

Fostul dascăl a strigat imediat după ajutor la vecinii săi, mai ales că hoţul fugise deja. Oamenii l-au găsit pe Nicolae Căruntu plin de sânge pe faţă, fiind îngroziţi că cineva putuse să îi facă rău acestuia. „Veneam pe drum şi am auzit ţipând şi am strigat la el să îl întrebăm cine e peste el că ne-am dat seama că a intrat cineva în casă. Ne-a spus că hoţii şi atunci am strigat şi eu şi fata mea care era cu mine şi imediat a venit soţul şi s-a dus la el ca să îl ajute. M-am dus şi eu şi atunci l-am văzut plin de sânge că el nici nu îşi dăduse seama până când nu i-am spus că e tăiat deasupra de buza de sus. Atunci ne-a povestit că a venit unul peste el în casă şi a vrut să îl fure şi să îl bată, dar că l-a luat el şi l-a aruncat peste prispă”, spune Maria Stăic, o vecină din sat.

Rude ale bătrânului au venit la faţa locului, un nepot declarându-ne că el a sunat la 112 ca să vină Poliţia şi Salvarea. Veteranul a fost dus la centrul de permanenţă din Mătăsari şi îngrijit, adică pansat, rana nefiind una gravă. Mult mai gravă a fost experienţa pe care a trăit-o bătrânul aflat singur, vecinii acestuia fiind siguri că dacă nu l-ar fi ţinut puterile şi nu s-ar fi descurcat pe cont propriu acum satul s-ar fi pregătit pentru o pomană. „Dacă nu îl auzea nevastă-mea ţipând că veniră hoţii peste el şi dacă nu se descurca atunci imediat îl găseam mort şi noi şi Poliţia şi dumneavoastră. Păi credeţi că ăla de intră peste el în casă se duse ca să îl lase viu- Noi când venirăm îl găsirăm plin de sânge şi era tăiat doar puţin pe la gură, bine că nu i-a nimerit gâtul, că probabil asta intenţiona”, spunea un localnic.

Hoţul îi furase anterior cazanul din beci

Bătrânul nu a avut nevoie de internare la spital, ci de vreo câteva ore pentru ca împreună cu vecinii să ofere cât mai multe informaţii echipei de anchetă formată în cadrul IPJ Gorj. Fostul dascăl şi veteran spune că hoţul i-a mai călcat casa şi cu câteva zile în urmă, când a constatat că i-au dispărut mai multe lucruri din beci. „Ce să vrea acum- Bani şi televizorul că doar de aia desfăcuse geamul de la cameră. Eu cred că e acelaşi cu cel care mi-a furat nişte lucruri din beci. Mi-am uitat mai zilele trecute beciul deschis şi am văzut că mi-a dispărut de acolo cazanul. A desfăcut uşa la beci şi mi-a luat de acolo cazanul, l-a cărat pe bucăţi”, povestea Nicolae Căruntu. Din cele spuse de el reiese că agresorul ar putea fi totuşi un consătean de-al său, care avea posibilitatea să care cazanul pe bucăţi. Poliţiştii gorjeni au deschis luni noaptea o anchetă şi au audiat mai multe persoane din sat, în speranţa că vor da de urma agresorului. Oamenii legii au un cerc de suspecţi, dar până la identificarea individului care a comis faptele respective oamenii din Croici dorm cu frica în sân şi se gândesc doar că unul dintre ei ar putea să îi atace şi pe ei, mai ales că acum, de sărbători, nevoia de bani este mare iar cineva care a folosit odată cuţitul o mai poate face şi a doua oară fără mari probleme.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: