Hotărâre de Consiliu Local, falsificată! Consilierii, daţi în judecată!

Situaţie cel puţin ciudată la Alimpeşti, unde mai mulţi consilieri spun că au fost induşi în eroare de primarul comunei Elena Mosor pentru a concesiona peste 2000 de mp în centrul comunei. Unul dintre consilieri, Leonida Belgher, a depus plângere la Tribunalul Gorj împotriva Consiliului Local solicitând anularea hotărârii prin care terenul pe care se afla târgul de cereale a fost concesionat. Belgher, asemenea celorlalţi zece consilieri, a votat „pentru”, dar nu pentru concesionarea terenului, spune el, ci pentru trecerea acestuia din domeniul public în domeniul privat.

Totul a început în noiembrie anul trecut, atunci când în şedinţa de Consiliu Local, primarul Elena Mosor a cerut părerea consilierilor despre scoaterea din domeniul public a unei părţi din suprafaţa de teren pe care era târgul de cereale. Aceasta le-a explicat faptul că terenul urma să fie concesionat de o firmă ce avea să facă un depozit de butelii şi o staţie GPL, ceea ce însemnă crearea unor locuri de muncă. Mosor a mai spus că la următoarea şedinţă va aduce un proiect de hotărâre în acest sens. Toţi cei 11 consilieri au fost de acord cu această propunere. Inclusiv Belgher. Numai că, la trei zile după discuţia din Consiliu, terenul a fost împrejmuit de noul proprietar, iar târgul de cereale închis. Belgher vrea să cheme consilierii în instanţă pentru a lămuri lucrurile. „Vreau să spună toţi consilierii cum a fost, că noi nu am aprobat nimic. Numai că opt din ei, cei de la PP-DD şi USL, nu mai recunosc. Să jure pe Biblie că asta am aprobat. Primăriţa ne-a indus în eroare“, continuă acesta.

Cere anularea hotărârii în instanţă

Acum două zile, Belgher a depus plângere la Tribunalul Gorj împotriva Consiliului Local. Acesta spune că a rămas stupefiat atunci când a văzut hotărârea din 29 noiembrie, potrivit căreia consilierii ar fi aprobat şi perioada concesionării, şi preţul. Consilierul o acuză pe Elena Mosor de faptul că a falsificat această hotărâre de Consiliu şi cere anularea ei de către instanţă. „Ne-a întrebat dacă suntem de acord cu trecerea din domeniul public în domeniul privat al târgului de cereale pentru a putea concesiona în viitor o parte din partea de nord pentru un depozit de butelii. Atât. Nu a fost vorba despre concesionare, licitaţie sau mai ştiu eu ce. Doar ne-a întrebat. Târgul de cereale a fost închis de a treia zi“, a declarat consilierul.

Prefectura doarme?

Mai mult, Hotărârea de Consiliu nr 31, din 29 noiembrie 2012, este absolut incredibilă, plină de contradicţii, hotărâre pe care Prefectura Gorj ar fi trebuit să o analizeze atent! În aceeaşi hotărâre s-a „aprobat“ documentaţia de atribuire privind concesionarea terenului, caietul de sarcini pentru concesionarea suprafeţei, studiul de oportunitate în vederea organizării licitaţiei pentru concesionare, limita minimă de 1 leu/mp/an de la care să pornească licitaţia, dar şi durata concesiunii, 49 de ani!!!! „Nu am aprobat aşa ceva. Doamna primar a spus că are o ofertă din partea unei firme să concesioneze o parte din târg, să scoatem din domeniul public. Nimeni nu s-a opus. Doamna primar a spus că revine cu un proiect. Atât. Proprietarul a închis târgul de cereale şi nu a vrut să ne spună ce firmă a luat terenul. Că nu ştie. Şi doamna viceprimar Avram a spus că nu ştie“, a declarat consilierul Vasile Ioniţescu.  

Tariful: 1 leu/mp pe an

Parte din hotărâre nici nu a fost respectată, după cum spune Elena Mosor, care susţine că terenul a fost concesionat pe o perioadă de 20 de ani, nu pe 49. Primăriţa mai spune că Belgher nu are dreptate deoarece târgul de cereale nu este închis şi că acest depozit de butelii şi staţia GPL se află lângă târgul de cereale. „Nu este adevărat ce spune Belgher. A votat toată lumea. Contractul l-am făcut pe 20 de ani. Este important pentru comună să avem investitori. O să fie nişte locuri de muncă şi nu am desfiinţat târgul, aşa cum spune el. Invenţii“, a spus Mosor.

Mai mult, primăriţa nu ştie sigur cum se numeşte firma. „Eliotem, cam aşa ceva, o firmă din Crasna. O să încasăm 27 de milioane de lei vechi pe un an. Este destul pentru comuna noastră. Aşa sunt preţurile“, a explicat Elena Mosor.

NECONCORDANŢE

Neconcordanţe sunt şi în procesele verbale. Astfel, deşi hotărârea a fost aprobată, potrivit primăriţei, pe 29 noiembrie, în şedinţa din 18 decembrie s-a luat în discuţie problema concesiunii terenului, însă consilierii au propus ca acest subiect să fie reluat în şedinţa din 27 decembrie.  

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: