Hoții care au furat de la Mischie, condamnați din nou

Doi dintre tinerii condamnați recent pentru că i-au spart casa din Godinești fostului președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, au mai primit miercuri câte o condamnare într-un alt dosar în care sunt acuzați de furt. Nici decizia de acum a instanței nu este definitivă, dar este tot cu condamnare, ca și în cazul lui Mischie, inculpații recunoscând faptele pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică.

Valentin Hariton Mutu a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu un termen de supraveghere de 2 ani, în timp ce amicul său Dragoș Pantelimon Achim a primit aceeași sentință, dar pentru el lucrurile sunt mai complicate pentru că deja este recidivist cu acte în regulă.

„Adaugă la pedeapsa stabilită prin prezenta sentinţă, restul de 164 de zile, rămas neexecutat din pedeapsa de 2 ani şi 1 lună închisoare, la care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr.651/24.04.2018 a Judecătoriei Piteşti, definitivă prin neapelare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 10 luni şi 164 de zile închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii de 24 de ore. Dispune confiscarea de la inculpaţi a următoarelor bunuri:o foarfecă de tăiat fier tip gură de lup de aproximativ 1 metru, din metal, de culoare neagră, cu mânere din cauciuc de culoare roşie, o şurubelniţă cu vârful ascuţit cu mâner negru din cauciuc, levier din metal cu urme de vopsea albastră cu dimensiunea de 1,1 m, bunuri care se află depuse la I.P.J. Gorj, camera de corpuri delicte”, se arată în decizia magistraților.

Ambii inculpați au fost obligați să îl despăgubească pe gorjeanul de la care au furat cu suma de 400 de lei, ei trebuind să suporte fiecare în parte și câte 450 de lei cheltuieli judiciare către statul român. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată.

Vizualizări: 1,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: