Scandal între femei, stins cu amendă penală

O femeie din comuna Bîlteni a fost condamnată de magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu la o amendă penală pentru o bătaie aplicată în primăvara lui 2014 unei alte localnice, rudă cu ea, tot scandalul producându-se în curtea casei în care stau cele două.

Teodora Spînache a primit acum o amendă penală de 1.800 de lei pentru că a lovit-o pe Vasilica Săndulescu, în altercaţia respectivă victima pierzându-şi o parte din bijuteriile pe care le avea asupra ei. Aceasta a povestit la instanţă că a fost lovită peste faţă, trasă de păr şi trântită la pământ, totul petrecându-se în prezenţa mai multor persoane.

Iniţial, judecătorii gorjeni o condamnaseră pe inculpată la o pedeapsă ceva mai mare, de 2.000 de lei amendă penală şi la plata unor daune morale tot de 2.000 de lei. Curtea de Apel Craiova a dispus însă rejudecarea dosarului şi acum magistraţii au dat o pedeapsă ceva mai blândă inclusiv în privinţa despăgubirilor pe care le va primi victima, cuantumul acestora fiind de 1.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă, putând fi, de asemenea, contestată.

Într-un alt dosar similar, în care protagonişti sunt însă doi gorjeni, magistraţii au dat o pedeapsă aproape identică. Petre Bîzgă a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 1.900 de lei, iar victima sa, Grigore Popescu, ar urma să primească de la acesta daune morale de 1.800 de lei, precum şi daune materiale de 1.000 de lei.

Inculpatul a mai fost obligat să plătească şi cheltuieli judiciare către stat de 1.111,44 lei, precum şi despăgubiri de aproape 570 de lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, contravaloarea îngrijirilor medicale acordate victimei. Și în acest caz, verdictul nu este definitiv.              

Vizualizări: 4,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: