Pronunțare amânată în dosarul Ciobotărică - Antonie

Curtea de Apel Craiova ar fi trebuit să se pronunțe pe 12 decembrie în dosarul în care foști șefi din Complexul Energetic Oltenia sunt acuzați de abuz în serviciu. Este vorba de Laurențiu Ciobotărică - fost director general, Daniel Antonie - fost director la Divizia Minieră și Dorina Jianu - fostă șefă a juriștilor din companie. Instanța a amânat din nou pronunțarea.

Cei trei așteaptă acum sentința pe 18 decembrie. La prima instanță, respectiv Tribunalul Gorj, cei trei inculpați au fost condamnați acum la câte o pedeapsă de 3 ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare care este și el tot de 3 ani.

În plus, fiecare inculpat este obligat să presteze și câte 80 de zile de muncă în folosul comunității. Jianu și Antonie ar urma să presteze muncile respective la Primăria Târgu Jiu sau la DGASPC Gorj, în timp ce Ciobotărică ar urma să facă muncă în folosul comunității la Răzvad, în Dâmbovița, acolo unde își are domiciliul. 

Dosarul se referă la faptul că trei trei au aprobat cinci salarii compensatorii pentru un alt director, Aurel Medințu, pentru ca acesta să plece din companie.  Dacă sentința primei instanțe va fi menținută, cei trei directori inculpați trebuie să despăgubească CEO cu aproape 160.000 de lei. „Obligă inculpații în solidar la suma de 157.691 lei despăgubiri civile, reprezentând suma de 128.100 lei - cele 5 remunerații fixe lunare și 29.591 lei reprezentând contribuții achitate de către societate la bugetul consolidat al statului”, se arăta în decizia Tribunalului Gorj.

Acest dosar a contat mult și în cariera profesională a celor trei, care și-au pierdut posturile din cauza unei anchete în care au fost și reținuți pentru 24 de ore. 

Vizualizări: 574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: