Potârcă, la proces cu nepotul. Amândoi după gratii!

Constantin Ninel Potârcă și nepotul său Toma au apărut miercuri, probabil, pentru ultima dată în fața unui magistrat gorjean pe acest an, ambii fiind scoși din Penitenciar pentru a fi prezenți la procesul în care sunt judecați pentru evaziune fiscală.

Aducerea lor în fața judecătorului de caz a fost însă una zadarnică pentru că al treilea inculpat din dosar a lipsit și, ca urmare, instanța a fost nevoită să amâne luarea unei decizii. Inculpatul respectiv este Aurel Gheorghe Stănescu, de loc din comuna ieșeană Grajdiuri, el fiind cel care a „ajutat” zeci de romi din cartierul Meteor să înregistreze în contabilitatea firmelor lor facturi fictive, așa cum era moda în urmă cu un deceniu. Între timp, Stănescu a primit câteva condamnări cu suspendare și așteaptă verdictul și în alte dosare, inclusiv la Gorj. În dosarul cu Potârcă el a absentat ceea ce a dus la imposibilitatea îndeplinirii procedurilor pentru luarea unei decizii de către instanță.

Dosarul de evaziune este judecat deocamdată în procedură de Cameră Preliminară, un judecător de drepturi și libertăți urmând să se pronunțe pe probele depuse de anchetatori împotriva inculpaților. La ultimul proces de acest gen pe care l-a avut la Târgu Jiu, Constantin Ninel Potârcă a declarat că va recunoaște de acum încolo orice fel de acuzație de evaziune care îi este adusă de către procurori, el având oricum de executat o condamnare care totalizează peste un deceniu de pușcărie pentru fapte similare. Nepotul său are și el de executat câțiva ani de închisoare tot pentru evaziune și în aceiași situație și află și Tănase Potârcă, fratele lui Ninel, încarcerat și el pentru că a prejudiciat statul cu milioane de euro într-o perioadă în care familia lor părea să fie cea mai înstărită din cartierul Meteor.

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: