ANI a pierdut și în fața lui Tătaru

Fostul șef al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, are motive să facă sărbătorile fericit, după ce, marți, a câștigat definitiv procesul în fața Agenției Naționale de Integritate. Cu ani în urmă ANI l-a declarat pe acesta incompatibil.

Inspectorii au descoperit că, între 2009 și 2014, când era în fruntea sanatoriului de la Dobrița, fostul director ar fi fost și kinetoterapeut la o societate privată. Raportul inspectorilor de integritate a fost contestat de Tătaru, acesta având la Curtea de Apel București doar un câștig parțial în fața ANI. Procesul s-a mutat în ultimii doi ani la Înalta Curte de Casație și Justiție, care, marți, a dat decizia definitivă.

Tătaru nu doar că a reușit să obțină anularea raportului de incompatibilitate, dar mai are de primit și niște bani de la ANI, așa că are motive să fie și mai fericit de sărbătorile care se apropie. Marți, când instanța dădea verdictul final, Tătaru participa nu la proces, ci la o competiție de tenis de masă, el reușind să obțină și acolo locul 1 și marele premiu al competiției, verdictul de la București aflându-l de abia la sfârșitul zilei de la jurnaliști.

„Admite recursul declarat de recurentul-reclamant Tătaru Tiberiu împotriva Sentinţei civile nr. 1468 din 28 aprilie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VUI-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează în parte sentinţa recurată şi, rejudecând: Anulează integral Raportul de evaluare întocmit la data de 24.09.2014 sub nr.36908/G/II/24.09.2014 de către pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Menţine soluţia sentinţei cu privire la cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge recursul declarat de recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 1468 din 28 aprilie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VUI-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate la plata sumei de 4000 lei către recurentul-reclamant Tătaru Tiberiu, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 decembrie 2018”, se arată în verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: