Hoții de butelii au scăpat de condamnare

Doi bărbați din localitatea doljeană Brădești au fost găsiți vinovați pentru furturile de butelii produse acum câțiva ani în comuna Vladimir din Județul Gorj. Cei doi indivizi nu au fost condamnați în cauză, pentru că s-au împăcat cu persoana de la care au furat și au achitat prejudiciul. Oricum indivizii sunt după gratii pentru alte fapte.

Cei de la DIICOT au aflat despre furtul buteliilor, în timp ce îl cercetau pe unul din făptași într-un alt dosar penal. Dosarul a fost apoi instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești.

Furturile au început în octombrie 2016, când de la un magazin sătesc au dispărut șapte butelii. Unul dintre suspecți fura butelii de câte ori ajungea în sat, să își viziteze o rudă. Buteliile furate le vindea în Dolj, cu o sută de lei bucata. O martoră a povestit de șase furturi de acest tip care au avut loc în prezența ei.

Instanța a trebuit să constate încetarea procesului penal față de bărbații acuzați, ca urmare a împăcării cu persoana vătămată. Cei doi sunt încarcerați la Penitenciarul Pelendava din Craiova, pentru alte furturi.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Tg-Cărbunești pe 18 februarie. (A.A.)

Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: