Hoţii de cărbune, în vizorul poliţiştilor

În dimineaţa zilei de 1 octombrie a.c., între orele 04:00-10:00, Serviciul de Ordine Publică a organizat şi coordonat acţiuni de control în trafic, prin care s-a urmărit prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite ce se comit în domeniul transporturilor rutiere de material lemnos şi cărbune, respectiv al comerţului cu astfel de bunuri.

Alături de poliţişti ai serviciilor de ordine publică, rutieră, investigarea fraudelor şi investigaţii criminale, la acţiune au participat şi reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea.

Echipele de control au verificat 139 de autovehicule şi au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 20.875 lei, referitoare la :

-         nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în 8 cazuri;

-         nereguli privind Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sancţionarea contravenţiilor silvice, în 4 cazuri;

-         încălcarea normelor rutiere, în 31 de cazuri, iar diferenţa pentru abateri la alte acte normative.

Poliţiştii au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a peste 14 tone de cărbune, transportat în vederea comercializării, fără documente legale de provenienţă.

Exemplu:

A fost identificat T.I.S., de 20 ani, din oraşul Rovinari, în timp ce transporta pe  DE 79 – Peşteana-Jiu, cu autoutilitara proprietate personală, cantitatea de 5,8 tone de cărbune.

Poliţiştii au constatat că şoferul nu deţinea documente legale de provenienţă pentru cărbunele transportat.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar cantitatea de cărbune a fost ridicată în vederea confiscării şi depusă la Exploatarea de Carieră Roşia.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: