Huică: Ne este teamă. Ar putea fi o bombă epidemiologică

Școala începe în două săptămâni, dar nimeni nu știe cum. Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, Constantin Huică, spune că va fi foarte greu să se respecte procedura de dezinfectare  a sălilor de clasă, mai ales că nici nu sunt atât de multe femei de serviciu.

”În această perioadă se țin consilii de administrație pentru a aproba sumele pentru achiziția echipamentelor de lucru în mediul online, cât și a separatoarelor de plexiglas pentru elevii de clasa a XII-a și a VIII-a. Nu știu în ce măsură se vor asigura procedurile de igienă în care copiii să se spele pe mâini sau dezinfectarea sălilor de clasă. Va fi nevoie de o mobilizare de forțe. Sunt multe semne de întrebare. Personalul nedidactic este insuficient și nu cred că va putea face față situației respective”, a spus Constantin Huică, la Radio Infinit.

Liderul FSLI Gorj a mai spus și faptul că există o teamă uriașă, mai ales în rândul cadrelor didactice: ”Riscurile sunt încă din prima zi de școală. Dacă un singur copil dintr-o clasă va fi bolnav, toți vor lua virusul. Profesorii sunt și ei expuși. Ne este teamă ca școlile să nu fie transformate în bombe epidemiologice”, a mai spus Huică.

Primarul din municipiul Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că va aloca suma de 1 milion de lei, tocmai pentru a se putea achiziționa echipamentul necesar.

”Voi asigura suma de 1 milion de lei pentru ca directorii de școli să poată face achiziția pentru a se desfășura cursurile în condiții de siguranță. Iau în calcul și cel mai negru scenariu pentru activitatea din învățământ. Dacă  o să apară doar un singur caz în rândul elevilor, presiunea va fi pentru tot ce înseamnă învățământul din Târgu Jiu. Sunt sigur ca pe 14 septembrie nu vor fi probleme, cel puțin la Târgu Jiu, privind asigurarea celor necesare”, a spus Romanescu.

Din banii alocați, vor fi achiziționate camere video speciale pentru a putea efectua cursurile online.

Vizualizări: 1,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: